Κυριακή 4 Απριλίου 2021

"Τα ταξίδια της Αστερόπης" της Βίκυς Κριτσάκη



Η Αστερόπη ταξιδεύει στο σύμπαν γνωρίζοντας τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και όχι μόνο. Μέσα από τα ταξίδια της μαθαίνουμε πολλές αντικειμενικές πληροφορίες για τα ουράνια σώματα.
Οι περιπέτειες της Αστερόπης μέσα από την φιλία αναδυκνύουν την ευγένεια, την συνεργασία, την ευρηματικότητα, καθώς επίσης και την σημαντικότητα της επιμονής στα όνειρα και τους στόχους μας.

Η Αστερόπη διδάσκει πως το κάθε ουράνιο σώμα, το καθένα με τη δική του ιδιότητα βοηθάει να διατηρείται η εύθραυστη αρμονία του σύμπαντος.


"Σ'ευχαριστώ που έκανες τόσο δρόμο για να με γνωρίσεις. Το όνομα μου είναι Σελήνη. Μένω εδώ, δίπλα στη Γη και γυρίζω γύρω της αλλά και γύρω από τον εαυτό μου"
" Πω-πω... Είναι σαν να χορεύεις στον ουρανό... και βλέπω πως είσαι και πολύ φωτεινή!"


Με την Αστερόπη θα πάμε ένα ξεχωριστό ταξίδι μέσα στο σύμπαν! Με μια χούφτα αστερόσκονη, λίγο φως και αέρα ξεκινάει το ταξίδι στο άγνωστο και στ' ανεξερεύνητο. 

Όμοια με παιδί που ξεκινά να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του!! Θα διασκεδάσει, θα κουραστεί, θα δημιουργήσει φιλίες και θα ενθουσιαστεί. 
Ένα ταξίδι όμως που θα την εμπλουτίσει, όπως εμπλουτίζεται καθένας που κυνηγάει τα όνειρα του!!

Μέσα από τους χαριτωμένους διαλόγους, οι μικροί αναγνώστες θ' απολαύσουν τις περιπέτειες της Αστερόπης και την επιμονή της για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων της. 

Παράλληλα όμως, τα παιδιά εκπαιδεύονται με διασκεδαστικό τρόπο, αποκτώντας γνώσεις για τις ιδιότητες και τις θέσεις των πλανητών!! 
Ένα υπέροχο εργαλείο για δασκάλους που θέλουν να δώσουν λίγο "αέρα" και ώθηση στη φαντασία των παιδιών!!

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την εικονογράφηση που είναι ζωγραφική σε ακρυλικό, ζωντανεύοντας με γλυκό τρόπο τον έναστρο ουρανό και σχεδιάζοντας ευφάνταστα τους μοναδικούς πλανήτες!!


Εικονογράφηση: Μπουγιούκος Πασχάλης
Εκδόσεις: Έλευσις και Υδράνη

Συγγραφέας: Βίκυ Κριτσάκη


Γεννημένη στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 1985, μεγάλωσα  σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες ζώντας ανέμελα παιδικά και εφηβικά χρόνια!
Χρόνια όμορφα μέσα σε ζεστή οικογένεια , καλούς φίλους ,  ωραίες παρέες και μοναδικές εμπειρίες! 
Όλα αυτά με διαμόρφωσαν και με έκαναν κατά το ήμισυ αυτό που είμαι σήμερα!
Λέω κατά το ήμισυ καθώς ολοκληρώθηκα ως άνθρωπος  όταν έγινα μητέρα!
Γνώρισα τον σύζυγό μου και εικονογράφο του βιβλίου στην πόλη των Σερρών καθώς κατάγεται από εκεί! 
Παντρευτήκαμε το Δεκέμβριο του 2015 και ενώ ήμασταν ήδη  γονείς δύο υπέροχων παιδιών της Ζωης και του Σπύρου ! Έπειτα από λίγα χρονια ήρθε στη ζωή μας και το τρίτο μας παιδί η Δάφνη-Χριστίνα ! 
Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο Τα ταξίδια της Αστερόπης, δεν είχα στο νου μου πως θα ήταν η παρέα πολλών παιδιών. Αρχικά το έκανα για να έχουνε ενα ενθύμιο τα παιδιά μου από μένα. Ένα παραμύθι με τη μαμά τους ! Διαβάζοντας  το όμως ο σύζυγος μου ,πίστεψε τόσο πολύ σε αυτο και έτσι γεννήθηκε η ιδέα να το κανουμε ένα βιβλίο για όλα τα παιδιά! 
Τα ταξίδια της Αστερόπης είναι μία οικογενειακή συλλογική  δουλειά , καθώς σε αυτό πήραν μέρος και τα παιδιά μας με τις ιδέες τους, τις σκέψεις τους, τις ζωγραφιές τους και την αγάπη τους ! 
Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από το βιβλίο μας , είναι να μη σταματήσει ποτε  κανένα παιδί να ονειρεύεται και να ταξιδεύει με την φαντασία του σε κόσμους μαγικούς !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...