Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

" Ο Μινέλης το πινέλο στην Καμβαδούπολη " της Νίκης Γαλάνη


" Ο Μινέλης είναι ένα μικρό πινέλο με ένα πολύχρωμο σκούφο στο κεφάλι. Ζει στην ονειρεμένη Καμβαδούπολη, πρωτεύουσα της ξακουστής Παλετοχώρας, μια πόλη γεμάτη χρώματα, καμβαδόσπιτα και φυσικά, Πινελοκατοίκους. Εκεί όπου οι παιδικές χαρές είναι φτιαγμένες από μπογιές, ο μικρός Μινέλης περνάει πολύ διασκεδαστικά τις μέρες του. Μια μέρα όμως, μοναδική όσο κι εκείνος, η μέρα του διαγωνισμού ζωγραφικής έμελλε να αλλάξει τη ζωή του ίδιου αλλά και των άλλων πινέλων μια για πάντα! "

Η συγγραφέας Νίκη Γαλάνη με ραβδί την πένα της, μεταμορφώνει καθημερινά, καλλιτεχνικά υλικά των παιδιών σε μια ευφάνταστη ιστορία. Καμβάδες, παλέτες, πινέλα και νερομπογιές, τέμπερες και παστέλ, στήνουν το σκηνικό μιας παραμυθένιας χώρας, της Παλετοχώρας!
Ο Μινέλης, ένα πινέλο λίγο διαφορετικό από τα άλλα, θα είναι ο ήρωας που με τις ζωγραφιές και το θάρρος του θ' αλλάξει εκείνον μα και τους φίλους του! Θα μας κάνει να καταλάβουμε πως η ζωγραφική αλλά και κάθε μορφή τέχνης είναι ένας τρόπος έκφρασης και ψυχικής αποφόρτισης.
Μια πινελιά, ένα αποτύπωμα της μοναδικότητας μας κι μια ανάδειξη της διαφορετικότητας μας. Ένα μέσο αποδοχής μας από τους άλλους αλλά και από τον ίδιο μας τον εαυτό!

Η κυρία Γαλάνη μέσα από την απλή και κατανοητή ιστορία του Μινέλη θίγει θέματα της σύγχρονης καθημερινότητας των παιδιών, όπως είναι η απομόνωση, η διαφορετικότητα, η ανάγκη για αυτοπεποίθηση και αποδοχή του ατόμου! 
Παράλληλα προωθεί την ενσυναίσθηση και τις προσωπικές αξίες! Θα μας διδάξει πως η εξωτερική ομορφιά δεν αναδεικνύει το πνεύμα, αλλά προβάλλει τον εγωισμό και την αδιαφορία για τις ανάγκες ή τα προβλήματα άλλων!
Πρόκειται για ένα διπλό βιβλίο όπου ενσωματώνονται δραστηριότητες και παιχνίδια. Μέσα από τις δράσεις αυτές, τα παιδιά αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και γίνονται κοινωνοί της ενσυναίσθησης!

" Το παρόν βιβλίο είναι το πρώτο μέρος μιας σειράς παραμυθιών που στοχεύουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ταυτόχρονα, αποτελεί ένα εκπαιδευτικό διαθεματικό εργαλείο αλλά και ιδανικό βοήθημα για την ένταξη στην τάξη παιδιών με διαφορετικότητες."



Εικονογράφηση: Μανώλης Βάρλας
Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Συγγραφέας: Νίκη Γαλάνη
Η Νίκη Γαλάνη γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1986 στη Σπάρτη. Τα παιδικά της χρόνια μοιράστηκαν ανάμεσα σε δύο χωριά του Πάρνωνα. Στα δεκαοκτώ της χρόνια μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε προσχολική αγωγή και συμβουλευτική ψυχολογία. Εργάστηκε για σχεδόν μια δεκαετία με παιδιά και ενήλικες. Εδώ και μερικά χρόνια ζει στη γενέτειρά της μαζί με την οικογένειά της, στην οποία αφιερώνει τον περισσότερο δημιουργικό της χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...