Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

" Η πριγκίπισσα Ελύσια γνωρίζει τα συναισθήματα" της Μαρίας Σπιθάκη


" Κάποια μέρα γεννήθηκε στη Γλυκούπολη η κόρη του βασιλιά Καραμελογένη του 
δεύτερου και της βασίλισσας Ραμελούντας. Ακολούθησαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί.
Πολύ γρήγορα η πριγκίπισσα Ελύσια άρχισε να μεγαλώνει και να καθοδηγείται στην 
καθημερινότητά της, από τα συναισθήματα που κρατούσε κρυμμένα μέσα στον Πύργο
Σκέψης του μυαλού της. Ακόμα και για τους γονείς της ήταν δύσκολο να καταλάβουν
πώς αισθανόταν.
Πολλές φορές αρνιόταν να φάει το φαγητό της και ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τα 
υπόλοιπα παιδιά όταν έπαιζε στο κάστρο της πόλης της. Καθώς βρέθηκε ξανά στο
μπουφέ του κύριου Ζαχαρένιου μέσα στο κάστρο, εκείνος με αφορμή τη συζήτηση
που είχαν, θέλησε να φτιάξει με τη ζαχαρόπαστά του, τις φατσούλες που έχουν τα συναισθήματα και να τις κάνει δώρο στην Ελύσια  για να γνωρίσει κι εκείνη και να
μάθει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά της."

Τα καραμελωμένα βατόμουρα θα αναμιχθούν με την φραουλόπαστα και οι λουκουμάδες με τα σιρόπια. Μια γλυκιά γεύση βανίλιας στα χείλη και τραγανά παστέλια στο στόμα, φτάνουν για να εξάψουν την φαντασία των μικρών μας φίλων και να μπουν στο κάστρο της πριγκίπισσας Ελύσιας.
Η μικρή Ελύσια όπως κάθε μικρός μας φίλος αρνείται με σθένος καθετί που δεν είναι της αρεσκείας της. Πεισμώνει, θυμώνει, αρνείται και νιώθει τόσα ακόμα συναισθήματα που τα κρύβει καλά στον Πύργο Σκέψης του μυαλού της! Είναι καλά κρυμμένα ακόμα κι από τους γονείς της! Μα ακόμα και η ίδια έχει τόσα συναισθήματα στον ψηλό της πύργο που όταν τα γνωρίσει θα εκπλαγεί!

Ένα παραμύθι πλασμένο με την "μαγική ζαχαρόπαστα" της Μαρίας Σπιθάκη που θα διδάξει στα παιδιά την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους!
Η συγγραφέας ευφευρίσκει έναν ρεαλιστικό και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο αναγνώρισης των συναισθημάτων για τα παιδιά! Ο έμπειρος ζαχαροπλάστης κ. Ζαχαρένιος θα πλάσει τα συναισθήματα, οδηγώντας την Ελύσια στην κατανόησή τους. 

 Ένα παραμύθι που δείχνει με γλυκό τρόπο πως η συναισθηματική νοημοσύνη είναι το εφαλτήριο για την κατανόηση του εαυτού μας και της κοινωνικής μας συμπεριφοράς.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτεΕΔΩ

Εκδόσεις: Λευκό Μελάνι

Εικονογράφηση: 
Ελένη Αλεξανδρίδου- Δωροθέα Λούκρη

Συγγραφέας: Μαρία Σπιθάκη

( Κοινωνιολόγος–Παιδαγωγός -Συγγραφέας )
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από πάντα αγαπούσα τις ιστορίες που είναι για παιδιά.Το 2008 απέκτησα πτυχίο Κοινωνιολογίας από τη σχολή κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης και από το 2013 μέχρι το 2014 εργάστηκα ως Κοινωνιολόγος στο δήμο Φαιστού του νομού Ηρακλείου. Και συγχρόνως από το 2011 μέχρι το 2021 ασχολήθηκα με την παιδική και εφηβική ηλικία μέσα από την ιδιωτική εκπαίδευση.
Μου αρέσει να ανακαλύπτω ήρωες στη χώρα της φαντασίας και να τους δίνω ζωή στο χαρτί. Η συναναστροφή με την παιδική ηλικία αποτέλεσε το πιο κατάλληλο ερέθισμα και δημιούργησε περισσότερη ανάγκη συγγραφής παιδικών βιβλίων. Ο υπέροχος μικρόκοσμος όπου σκέφτονται και ζουν τα παιδιά μου έδωσε έμπνευση και δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...