Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

" Γήινοι και εξωγήινοι και το σβηστό φεγγάρι" της Ευαγγελίας Τσαπατώρα

" Ένας αστροναύτης, ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο και δυο εξωγήινοι συναντιούνται τυχαία στο διάστημα. Ο καθένας τους βρίσκεται εκεί για τον δικό του λόγο. Όλοι μαζί όμως πρέπει να σώσουν το φεγγάρι. Γήινοι και εξωγήινοι πρέπει να συνεργαστούν. Άραγε θα τα καταφέρουν; "

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Κείμενα χαριτωμένα και με ρυθμό, με ύφος διασκεδαστικό, απλό και προσιτό στα παιδιά θα τα ταξιδέψουν ως το διάστημα!

Η συγγραφέας Ευαγγελία Τσαπατώρα θα προβληματίσει μέσα από την ιστορία της τους μικρούς μας αναγνώστες και θα τους κάνει να αναρωτηθούν μέχρι που θα έφτανε κάνεις για την αγάπη; Υπογραμμίζοντας έμμεσα την σπουδαιότητα της μητέρας στη ζωή μας! Εκεί είναι που η κατανόηση και η όμορφη συνεργασία θα βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου.

Ένα δεύτερο ερώτημα κι πολύ σημαντικό, που έρχεται μέσα από έναν ευφάνταστο τρόπο, είναι η αξία της τάξης των πραγμάτων στον κόσμο! 
Τί θα γινόταν αν χανόταν η νύχτα από τη Γη; Πόσο αναγκαία είναι στη ζωή μας;
 Πώς ο τρόπος ζωής μας μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στο σύμπαν γύρω μας;

Μέσα από τα ρυθμικά στιχάκια, η συγγραφέας, μεταφέρει με προσεγμένο κι όμορφο τρόπο την ουσία του μηνύματος που θέλει να δώσει στα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι που στο τέλος θα δώσουν τη λύση και θα αποδοθεί η ισορροπία ξανά μέσα από την αγάπη και την συνεργασία τους!

* Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε δραστηριότητες καθώς κι ασκήσεις που προάγουν τη δημιουργική γραφή.

Εκδόσεις: Ελκυστής

Συγγραφέας: Ευαγγελία Τσαπατώρα
Η Ευαγγελία Τσαπατώρα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία. Αυτή είναι η πρώτη της προσπάθεια να γράψει και να εικονογραφήσει παραμύθι. Στόχος της είναι να διασκεδάσει και να προκαλέσει την φαντασία των παιδιών, καθώς την ιστορία του παραμυθιού εμπνεύστηκε παίζοντας παιχνίδι φαντασίας και ρόλων με τα παιδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...