Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

"Ρωξάνη και Αύγουστος" της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου

" Η Ρωξάνη, κόρη του βασιλιά της μυθικής χώρας Νυδίας, θα γιορτάσει σε λίγες μέρες τα δέκατα όγδοα γενέθλιά της. Όχι μόνο θα ενηλικιωθεί, αλλά θα γίνει και επίσημα η διάδοχος του θρόνου. Η τυχαία ανακάλυψη, όμως, ενός κλειδιού και η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού θα την οδηγήσουν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης μακριά από το ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον του παλατιού.
- Ποιες πόρτες θα της ανοίξει το περίεργο κλειδί σ' αυτό το ταξίδι αναζήτησης της γνώσης;
- Τι θα συναντήσει κατά τη διάρκειά του και ποιο θα είναι το τέρμα της διαδρομής;
- Ποιες απρόβλεπτες εξελίξεις θα έχει η γνωριμία της με τον νεαρό Αύγουστο;
- Θα καταλάβει ποια ακριβώς είναι η ελευθερία που αναζητά;
- Θα βρει, τελικά, την αλήθεια που της στέρησαν, άθελά τους, η αγάπη και ο φόβος των γονιών της; "

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στο μυθιστόρημα αυτό καταγράφεται μια διαφορετική εξιστόρηση του μύθου της Ωραίας Κοιμωμένης. Η συγγραφέας Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου μετατρέπει το παιδικό αυτό παραμύθι σε ένα εφηβικό μυθιστόρημα, δίνοντας μια άλλη εκδοχή. Μια εκδοχή που ταιριάζει στο εφηβικό κοινό όπου απευθύνεται. 
Η ενηλικίωση θα φέρει την ανατροπή στην εξέλιξη των γεγονότων. Από μια κοιμωμένη πριγκίπισσα θα συναντήσουμε στις σελίδες, μια πριγκίπισσα που αναζητά να γνωρίσει τον κόσμο έξω από τα τείχη του παλατιού.

Η ανακάλυψη ενός μυστικού κι ενός κλειδιού θα την ωθήσουν στο πρώτο της ταξίδι ενηλικίωσης. Αυτά που οδηγούν τους νέους σε περιπέτειες και αναζητήσεις για την γνώση και την αλήθεια. Εκεί που ανακαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό και την ελευθερία!!

Έτσι και η συγγραφέας στοχεύει μέσα από τα ηθικά διδάγματα που κατακλύζουν τις σελίδες, να διαπαιδαγωγήσει και να προβληματίσει τους νεαρούς αναγνώστες της!
Ο ρευστός λόγος, το απλό ύφος του κειμένου, η όμορφη συνοχή των γεγονότων, οι εικόνες καθώς και οι δυναμικές σκηνές, είναι σίγουρο πως θα κερδίσουν αμέσως τον αναγνώστη!

Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη

Συγγραφέας: Ζαφείρια Κοτζαμάνογλου:

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ζαφειρία Κοτζαµάνογλου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου µεγάλωσε και σπούδασε. Είναι ιατρός ωτορινολαρυγγολόγος και από µικρή ηλικία ασχολείται µε τη συγγραφή και τη ζωγραφική, πάντα σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Από το 2003 ζει και εργάζεται µε τον σύζυγό της στην πόλη της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...