Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

"Το τελευταίο μπαλόνι" της Λίτσας Στυλιανού


«Ο Μάρκος έχει γενέθλια σε δύο εβδομάδες και είναι πολύ χαρούμενος που κλείνει τα έξι. Οργανώνει το πάρτι γενεθλίων του με κάθε λεπτομέρεια μαζί με τη μητέρα του και θέλει αυτή η μέρα να είναι ξεχωριστή.

Η μέρα των γενεθλίων του επιτέλους φτάνει και το μόνο σίγουρο είναι πως θα του μείνει αξέχαστη, με έναν τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Γιατί στο πάρτι αυτό θα έρθει και ένας καλεσμένος που δεν ήταν ποτέ στη λίστα!

Ή μήπως ήταν;»


Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Η καθημερινότητα μιας οικογένειας εμπνέει τη συγγραφέα, για να επιλέξει στιγμές της έτσι ώστε να ξετυλίξει το κουβάρι μιας ιστορίας.
Ενός παραμυθιού οικείου για τα παιδιά, μα συνάμα τόσο διδακτικού, αποδεικνύοντας έτσι πως όλα γύρω μας μπορούν να πάρουν άλλες διαστάσεις!

Μέσα από τις καθημερινές μας ιστορίες και γεγονότα αντλούμε δύναμη και γνώση, γεμίζουμε προσδοκίες και συναισθήματα, αλλά παράλληλα, γινόμαστε υπεύθυνοι και καλύτεροι!


Η ανάπτυξη μιας ιδιαίτερης φιλίας, που ίσως κάποια στιγμή να αμφισβητηθεί, θα είναι ο λόγος για να αλλάξει ο συναισθηματικός κόσμος του μικρού μας ήρωα.

Με έξυπνο τρόπο η συγγραφέας μας επισημαίνει πως η φιλία δεν χάνεται, αλλά φωλιάζει στην καρδιά. Ακόμα κι αν οι φίλοι, στην προκειμένη περίπτωση, διαλέξουν διαφορετικό δρόμο. Ένα συναίσθημα, που έχει εδραιωθεί μέσα μας, δεν παύει να υπάρχει ακόμα κι αν ζούμε μέσα στην ελευθερία μας!


Εικονογράφηση: Παναγιώτα Μιχαήλ 

Εκδόσεις: Ευγνώμων

👉 Το βιβλίο μπορείτε να το αναζητήσετε ΕΔΩ


Συγγραφέας: Λίτσα Στυλιανού 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Λίτσα Στυλιανού γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κύπρου με το πτυχίο Επιστημών της Αγωγής -Προδημοτική Εκπαίδευση και αφού εργάστηκε για δύο χρόνια σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο The Open University απ' όπου αποφοίτησε με τον τίτλο Master of Education (Leadership and Management). Από τότε και μέχρι σήμερα εργάζεται σε δημόσια νηπιαγωγεία, όπου, μαζί με τις πιο αθώες ψυχές, βρίσκεται σε μια αέναη διαδικασία μάθησης και εξέλιξης.
Πέρα από τις γνώσεις και τις όμορφες στιγμές που μοιράζεται καθημερινά με τα παιδιά, κάποια στιγμή αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους και τις δικές της ιστορίες. Και κάθε φορά που ξεκινά να γράψει κάτι καινούργιο, δεν μπορεί παρά να φέρει στο μυαλό της τον αγαπημένο της παππού, μιας και ήταν το άτομο που την έκανε να αγαπήσει από μικρή τη λογοτεχνία.
«Το τελευταίο μπαλόνι» είναι το δεύτερό της παραμύθι που είχε την ευλογία να πάρει σάρκα και οστά, να γίνει βιβλίο. Το πρώτο της παραμύθι «Η πεταλούδα και η σταγόνα»
κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2022, επίσης από τις Εκδόσεις Ευγνώμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Το τελευταίο μπαλόνι" της Λίτσας Στυλιανού

«Ο Μάρκος έχει γενέθλια σε δύο εβδομάδες και είναι πολύ χαρούμενος που κλείνει τα έξι. Οργανώνει το πάρτι γενεθλίων του με κάθε ...