Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

" Μαργαρίτα " της Γεωργίας Θεοφάνους

Με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη, η συγγραφέας Γεωργία Θεοφάνους μιλάει
μέσα το παραμύθι της για τη διαφορετικότητα. Μ' ευαισθησία για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες, εμπνέεται και γράφει αυτό αλληγορικό παραμύθι.

Μια μικρή και μόνη μαργαρίτα νιώθει διαφορετική και ξεχωριστή ανάμεσα σ'ένα πολυποίκιλο αγρό λουλουδιών. Παρόλη την αγάπη που εισπράττει, πεισμωνει κι αποφασίζει να φύγει αναζητώντας να βρει είτε λουλούδια είτε ανθρώπους διαφορετικούς σαν κι εκείνη!

Μετά από δυσκολίες κι εμπόδια βρίσκεται στα χεράκια μιας μικρής φίλης, εισπράττοντας την αγάπη και την φροντίδα που αναζητούσε. Νιώθει μοναδική, ξεχωριστή και δικαιωμένη!
Το μυστικό είναι να μην ξεχάσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας γι αυτό που είμαστε. Να μην χάσουμε την αυτοπεποίθηση μας, ακόμα κι αν κάποιοι δεν μας συμπαθούν.  Σημαντικό, να υπενθυμίζουμε στα βλαστάρια μας πόσο ξεχωριστά και μοναδικά είναι!!



Εκδόσεις: Phylatos
Εικονογράφηση: Τζέιμς Φλιντ

Συγγραφέας: Γεωργία Θεοφάνους
Η Γεωργία Θεοφάνους γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δερύνεια της Κύπρου. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του πανεπιστημίου Κρήτης, και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής 
και για παιδιά με ειδικές ικανότητες. Έχει επίσης πιστοποίηση στη Δραματοθεραπεία. 
Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής για παιδιά με ειδικές ικανότητες αλλά και σε διάφορα σχολεία, παιδικούς σταθμούς και στον Δήμο 
της περιοχής της. 
Σκηνοθετεί παραστάσεις και κάνει και εργαστήρια αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας για μικρά και μεγάλα 
παιδιά. Η αγάπη της για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες την οδήγησαν να γράψει αυτό το αλληγορικό παραμύθι για την αξία της διαφορετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...