Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

"Ο χορός των αστεριών" της Μαριανέλλας Δ. Σαλαπάτα

" Ταξίδι στον κόσμο της ουρανογραφίας για μικρούς και μεγάλους.

Ποια μυστικά μπορεί να κρύβουν τα αστέρια; Τι ιστορίες έχουν να μας διηγηθούν;
Η μικρή Λυδία ανακαλύπτει τον κόσμο των άστρων καθώς ακούει τους φίλους της, τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο, να την ξεναγούν στα μονοπάτια του έναστρου ουρανού."
Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Όταν η "αέρινη" εικονογράφηση συναντά τον κόσμο της ουρανογραφίας και μπλέκονται σε ένα μυθικό ταξίδι, τότε ξεκινά ένας συναρπαστικός χορός, «Ο χορός των αστεριών»!  Η συγγραφέας Μαρινέλλα Σαλαπάτα με καμβά το ουράνιο στερέωμα κεντά με περισσή ευκολία και μαγικό τρόπο, τις ιστορίες που τρεμοπαίζουν στον απέραντο νυχτερινό ουρανό.

Η περιπλάνηση στον κόσμο των άστρων για την μικρή Λυδία αλλά συνάμα και για μας, θα ξεκινήσει από δύο αγαπημένους φίλους, τη Μικρή και τη Μεγάλη Άρκτο.
Μέσα από μια συναρπαστική αφήγηση η μυθολογία θα αγκαλιάσει τους αστερισμούς, το γήινο θα μετουσιωθεί σε έναστρη μορφή για να ταξιδεύει αιώνες τώρα στο νυχτερινό ουρανό!
Δεν κρύβω τον ενθουσιασμό μου γι αυτό το  βιβλίο καθώς θεωρώ πως θα μπορούσε να διδάσκεται στις σχολικές αίθουσες! Τα παιδιά, με την ευφάνταστη διήγηση της συγγραφέως, μαθαίνουν τους ελληνικούς μύθους που κρύβονται πίσω από τους αστερισμούς. Μαθαίνουν τους ίδιους τους αστερισμούς, μαθαίνουν να κοιτούν ψηλά τις νύχτες! Να ψάχνουν τις ιστορίες στον ουράνιο θόλο.
Το βιβλίο αυτό δίνει το έναυσμα στους λιλιπούτειους φίλους μας να ανακαλύψουν την αστρονομία, να αναζητήσουν τηλεσκόπια και κυάλια και να περιπλανηθούν στα μονοπάτια των άστρων...

Εικονογράφηση: Σοφία Καραμπέτσου- Σαλαπάτα
Επιστημονική επιμέλεια: Αθανάσιος Ευαγγελόπουλος

Εκδόσεις: i-Write

Συγγραφέας: Μαριανέλλα Δ. Σαλαπάτα

Νυχτερινή εξόρμηση στον πάλλευκο, χιονισμένο Ταΰγετου και η μαγεία των άστρων τρύπωσε μέσα μου. Ακούγοντας τον φίλο Γιώργο Πουλοκέφαλο (πολιτικό μηχανικό και λάτρη της ουρανογραφίας), πάντα έτοιμο σε κάθε ταξίδι να μας ξεναγήσει στα μονοπάτια του έναστρου στερεώματος, άναψε μέσα μου η σπίθα της αποκωδικοποίησης του ουρανού. Τα χρόνια της Ιατρικής-Παιδιατρικής μου χάρισαν τα δώρα της γνώσης του ανθρώπινου οργανισμού, των συστημάτων, των ιστών, των κυττάρων, των μορίων και των ατόμων – του μικρόκοσμου. Κάθε άτομο ένα μικρό ηλιακό σύστημα… Η ίδια λαχτάρα με οδηγήσε να ανακαλύψω τον κόσμο των άστρων και της αστροφυσικής στον μακρόκοσμο του σύμπαντος, μέσα από διαδυκτιακά μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (John Moores Liverpool University). Κάθε βράδυ έψαχνα τα άστρα στον ουρανό μέσα από τα μαθήματα, το τηλεσκόπιο και τα κυάλια. Και, ως μέλος της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης, η περιπλάνηση στον κόσμο των άστρων συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...