Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

"Ο Συννεφούλης ταξιδεύει στην Ελλάδα (Δίγλωσσο)" των Νίτσα Μανωλά, Ειρήνη Φραγκάκη, Νατάσα Μανωλά, Κατερίνα Μανωλά

" Η Ελλάδα είναι η αφετηρία για το ταξίδι του Συννεφούλη που ονειρεύεται να γνωρίσει όλο τον κόσμο. Το παιχνιδιάρικο συννεφάκι, για να καταφέρει τον σκοπό του, δεν διστάζει να ζητήσει συμπαράσταση από τον φύλακα των Ανέμων, τον Αίολο. Του υπόσχεται πως θα είναι προσεκτικός και πως θα ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που του έδωσε ο σοφός Αίολος, αρκεί εκείνος να τον βοηθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μια διασκεδαστική μα συνάμα εκπαιδευτική ιστορία, γραμμένη σε δύο γλώσσες, την Ελληνική και την Αγγλική, που διδάσκει Ελληνική ιστορία και γεωγραφία ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην αναγκαιότητα της υπακοής και τη σημαντικότητα της συνέπειας.

Greece is the starting point for Cloudie, who wants to travel around the world. In order for the playful cloud to accomplish his goal, he doesn’t hesitate to ask for help from the Ruler of the Winds, Aeolus, to guide him on his way. He promises Aeolus that he will be very careful and that he will diligently follow his wise directions, as long as he helps him make his dream come true. This is an entertaining and educational story written in two languages, Greek and English, which teaches Greece’s history and geography, while emphasizing the necessity of obedience and the importance of consequence"

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Με τη βοήθεια του Θεού Αιόλου και των ανέμων, ένα συννεφάκι παχουλό και σκανταλιάρικο θα πραγματοποιήσει το όνειρό του...να γυρίσει τον κόσμο γνωρίζοντας νέα μέρη και φίλους!
Η επιμονή και το πείσμα του θα το βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Οι περιπέτειες από τα ταξίδια του θα τον γεμίσουν γνώσεις κι εμπειρίες!

Τα παιδιά μαζί με τον Συννεφούλη θα μάθουν με ευφάνταστο τρόπο γεωγραφικά σημαντικά μέρη της Ελλάδας που συνδέονται με την ιστορία μας κι έχουν ξεχωριστά μοναδικά μνημεία και φυσική ομορφιά!!

Οι συγγραφείς του βιβλίου με διασκεδαστικό και ψυχαγωγικό τρόπο, που συνοδεύει άρτια η υπέροχη εικονογράφηση σε συνδυασμό με τις φωτογραφίες των τόπων, μυούν τους μικρούς αναγνώστες στην ανάγκη της εξερεύνησης της πατρίδας και του τόπου τους!

Ένα ταξίδι στο χρόνο, γιατί η Ελλάδα είναι μια χρονοκάψουλα με συνεχόμενες ιστορικές αναφορές π.χ. γλυπτών, μνημείων, παλατιών κ.ά Κατάλληλο εγχειρίδιο για γονείς και εκπαιδευτικούς που κι εκείνοι θα απολαύσουν το περιπετειώδες ταξίδι του Συννεφούλη! Ένα δίγλωσσο βιβλίο με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στο τέλος που ολοκληρώνουν τον εκπαιδευτικό σκοπό του!

Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Συγγραφέας: Νίτσα Μανωλά 
Γεννήθηκα στην Ρόδο, έναν φθινοπωρινό Οκτώβρη. Πέρασα τα παιδικά μου χρόνια ανάμεσα σε δυο πατρίδες οπότε και έμαθα να εγκλιματίζομαι και να ‘’χωράω’’ παντού. Ελεύθερη από τη φύση μου και ανατρεπτική, κατάλαβα αρκετά νωρίς στη ζωή μου πως τίποτα δεν μας χαρίζεται, πως πρέπει να παλέψουμε για ό,τι θέλουμε να καταφέρουμε. Η μεγάλη περιέργεια και φαντασία που με διακατέχει, οδήγησαν στις πρώτες μου λέξεις πάνω στο χαρτί. Αυτό αποδείχτηκε… έρωτας. Με σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία και τα Μαθηματικά, ασχολήθηκα αρχικά με την διδασκαλία ξένων γλωσσών. Στην πορεία με κέρδισε ο οικονομικός τομέας και το Τραπεζικό σύστημα. Γυναίκα καριέρας, λοιπόν, σύζυγος, συγγραφέας μα πάνω από όλα μητέρα δύο υπέροχων αγοριών, θέλω να πιστεύω πως εμείς οι γυναίκες μπορούμε να φοράμε πολλά καπέλα, να έχουμε πολλούς ρόλους και στο τέλος της ημέρας να καταφέρνουμε να χαμογελάμε. Από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο κυκλοφορούν επίσης το δίγλωσσο εκπαιδευτικό παραμύθι «Ο Συννεφούλης Ταξιδεύει στην Ελλάδα» και το συλλογικό βιβλίο «Επιβάτες Χριστουγέννων».

Συγγραφέας: Ειρήνη Φραγκάκη 
Η Ειρήνη Φραγκάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σητεία της Κρήτης το 1976. Τα τελευταία χρόνια, ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και τα πέντε παιδιά της. Από τη γενιά της μητέρας της είναι απόγονος του μεγάλου κρητικού ραψωδού Βιτσέντζου Κορνάρου. Ασχολείται με τη συγγραφή μυθιστορημάτων για ενήλικες, παιδικών βιβλίων, ποίησης, στίχων, ζωγραφίζει και φτιάχνει κοσμήματα. Από την ίδια κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα «Εντροπία, Η αγάπη που άνθισε στην ψυχή μου», «Ο βιασμός ενός αγγέλου», «Λευκά Όνειρα» και το παραμύθι «Το αστέρι κι η ευχή».

Συγγραφέας: Νατάσα Μανωλά
Η Νατάσα Μανωλά γεννήθηκε στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών από Έλληνες πρώτης γενεάς. Είναι απόφοιτος του College of New Jersey με Μεταπτυχιακό στην σχολική ψυχολογία. Ζει μόνιμα στην Αμερική και εργάζεται ως ψυχολόγος σε σχολείο στην πολιτεία του New Jersey. Το πάθος της είναι να ασχολείται με τα παιδιά και τον τρόπο που συνδυαζετε η ψυχολογία και η παιδεία τους.

Συγγραφέας: Κατερίνα Μανωλά
Η Κατερίνα Μανωλά γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Rutgers University στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι κάτοχος πτυχίου Βιολογίας και Πολιτικών Επιστημών. Έχει ασχοληθεί εντατικά με την διδασκαλία μαθημάτων του κλάδου θετικών επιστημών με την οποία ασχολείται μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Ρόδο με την οικογένεια της. Αγαπά τη φύση, τα ζώα ενώ η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε πέραν από την διδασκαλία, στον εθελοντισμό και σήμερα στη συμμέτοχη για τη συγγραφή του πρώτου της παραμυθιού, που τώρα κρατάτε στα χέρια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...