Τρίτη 3 Μαΐου 2022

"Της γιαγιάς Ζωγραφιάς τα παραμύθια" της Ζωγραφιάς Μιχαηλίδου-Σιδερίδου

" Γεια σας από τη γιαγιά Ζωγραφιά!
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελείται από δεκατρείς μικρές ιστοριούλες-παραμύθια με πρωταγωνιστές μικρά ζωάκια.
Είναι οι ιστορίες που εγώ, η γιαγιά Ζωγραφιά, διηγούμαι στις εγγονούλες μου, για να τους μάθω ότι αυτή η γη δε φτιάχτηκε μόνο για μας τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζωάκια!
Γνωρίζοντας λοιπόν τα ζωάκια θα μάθουμε να ζούμε μαζί τους αρμονικά, να τα σεβόμαστε και να τα αγαπάμε."

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μικρές όμορφες ιστοριούλες που ευαισθητοποιούν τα παιδιά για τα ζώα
και τη φύση. Ιστορίες που δίνουν ένα νόημα και μια αξία για συνοδοιπόρο στον μικρό αναγνώστη. Απλές και κατανοητές, ικανές να αγγίξουν τις παιδικές συνειδήσεις και να διαμορφώσουν ευαισθητοποιημένα αργότερα άτομα.

Η συγγραφέας Ζωγραφιά Μιχαηλίδου με απλό και γλυκό, λόγο και ύφος, όπως άλλωστε έχουν οι γιαγιάδες όταν διηγούνται ιστορίες, διδάσκει την αξία των πλασμάτων δίπλα μας. Υπογραμμίζει τον σεβασμό και την αρμονία στις σχέσεις μας μαζί τους, καθώς και τη σπουδαιότητα της ύπαρξης του καθενός. 

Ένα βιβλίο που θα μας θυμίσει τις παλιές ιστορίες των ανθολογίων και μια φρέσκια εικογράφιση που θα κερδίσει τα παιδιά!!

Εικονογράφηση: Δωροθέα Λούκρη
Εκδόσεις: Κυριακίδη

Συγγραφέας: Ζωγραφιά Μιχαηλίδου -Σιδερίδου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ζωγραφιά Μιχαηλίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στις 40 Εκκλησίες.
Παντρεμένη με τρεις κόρες και δύο εγγονούλες. Από παλιά έγραφε κάποια ποιήματα και τώρα τελειώνει ένα βιβλίο αφιερωμένο στη γιαγιά της που τη μεγάλωσε.
Τα τελευταία χρόνια μπήκαν στη ζωή της οι αγαπημένες της εγγονούλες και μαζί τους μια ανάγκη να γράφει παραμύθια και ιστοριούλες.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε και το δεύτερο βιβλίο της, αφήγημα, " Οι δύο Ζωγραφιές 
δυο γυναίκες, δύο εποχές" εκδόσεις Κυριακίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...