Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

" Η ντροπαλή νεράιδα " της Ιωάννας Βάλβη

" Η μικρή Γουότερη ντρέπεται και φοβάται να παίξει με τις άλλες νεράιδες. Φοβάται ότι θα την κοροϊδέψουν, ότι δεν θα τη θέλουν, επειδή έχει διαφορετικά μαλλιά. Όταν όμως συναντήσει έναν δράκο, θα καταλάβει πως όλοι οι άνθρωποι, αλλά και τα ξωτικά και τα ζώα, είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Πως υπάρχουν διαφορές που φαίνονται και πολλές άλλες που δεν μπορείς να τις καταλάβεις αμέσως. Αλλά είναι αυτές οι διαφορές που κάνουν τη ζωή μας μοναδικά όμορφη! "

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η εικονογράφος- συγγραφέας Ιωάννα Βάλβη μέσα από την υπέροχη εικονογράφησή της, καταφέρνει να βυθίσει τους μικρούς αναγνώστες στον πολύχρωμο και φανταστικό κόσμο της νεραϊδοχώρας!
Μέσα από τον ευφάνταστο κόσμο της νεραϊδοχώρας, όπου δράκοι και νεράιδες συνυπάρχουν αρμονικά, τα παιδιά θα διδαχθούν κάτι πολύ σπουδαίο κι εξαιρετικά σημαντικό...την μοναδικότητά τους!!

Η συγγραφέας " εκτοξεύοντας" αστραφτερά αστεράκια από την μαγική της πένα θα διαπραγματευτεί, με τόσο απλό και άμεσο τρόπο, τη διαφορετικότητα του καθενός.
Το πόσο ξεχωριστός και σπουδαίος μπορεί να είναι κάποιος φτάνει να αποδειχθεί πρώτος τον εαυτό του! Να αποδειχθεί τον άλλο όχι για την διαφορετική του εμφάνιση αλλά για τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα που κρύβει μέσα του!

Θεωρώ πως η εικονογράφηση της κας Βάλβη συμπληρώνει στο μέγιστο βαθμό το σημαντικό αυτό μήνυμα για τα παιδιά, καθώς ευωδιά συναισθήματα αισιοδοξίας, θετικότητας και χαράς!! 

Μια ιστορία όπου οι  νεράιδες θα αγγίξουν σίγουρα τις παιδικές ψυχές των μικρών αναγνωστών, ενισχύοντας την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθηση τους!!

Εικονογράφηση: Ιωάννα Βάλβη
Εκδόσεις: Κομνηνός

Συγγραφέας: Ιωάννα Βάλβη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ιωάννα Βάλβη γεννήθηκε το 1985 στη Γλυφάδα. Σπούδασε οικονομικά και αφού εργάστηκε στα κεντρικά τράπεζας για ένα διάστημα, στη συνέχεια έδωσε με επιτυχία εξετάσεις για Οικονομικός Αξιωματικός του εμπορικού Ναυτικού. Ωστόσο, την κέρδισε η οικογένειά της και έτσι τώρα έχει αφοσιωθεί, μαζί με τον σύζυγό της, στη διαπαιδαγώγηση των δυο παιδιών τους. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια και τη γοητεύει να μεταφέρει στο χαρτί κάποιες από τις εικόνες που έχουν χαραχτεί στην καρδιά της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...