Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

" Θα είμαι πάντα κοντά σου" της Σωτηρίας Μπιλιανού



«Θα είμαι πάντα κοντά σου»

" Το μικρό αρκουδάκι ξυπνάει αναστατωμένο μέσα στη νύχτα και τρέχει στο κρεβάτι της μαμάς αρκούδας. Εκείνη, μολονότι κουρασμένη και πολύ νυσταγμένη, το ακούει με προσοχή και, καθώς το σφιχταγκαλιάζει, το καθησυχάζει και του προσφέρει την ασφάλεια που χρειάζεται…
«Μαμά, θα είσαι μαζί μου κι όταν έχει δυνατές αστραπές και κεραυνούς;
«Ναι, αρκουδάκι μου. Θα καθόμαστε αγκαλιά μπροστά στο τζάμι και θα βλέπουμε τα όμορφα σχέδια που δημιουργούν στον ουρανό. Κοιμήσου τώρα».
«Κι όταν φυσάει δυνατά ο άνεμος;»
«Τότε, αρκουδάκι μου, θα βάζουμε απαλή μουσική και θα χορεύουμε μαζί, μέχρι να σταματήσει ο δυνατός άνεμος. Κοιμήσου τώρα».

Η ιστορία του μικρού αρκούδου της Σωτηρίας Μπιλιανού, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Τσαούση, γράφτηκε με πολλή αγάπη για όλα τα παιδιά της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που, λόγω της πλούσιας φαντασίας και της περιέργειάς τους, αναπτύσσουν φόβους για τους θορύβους, για κάποια ζώα, για το σκοτάδι, για τον αποχωρισμό από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι φόβοι αυτοί, είτε είναι πιο ήπιοι είτε είναι πιο έντονοι, θεωρούνται φυσιολογικοί.
Αυτό που χρειάζεται από την πλευρά των γονέων είναι να ακούν τα παιδιά τους με σεβασμό και προσοχή και να τα καθησυχάζουν με τα κατάλληλα λόγια, όπως ακριβώς έκανε και η μαμά αρκούδα με το αρκουδάκι της! "


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια τρυφερή ιστορία που με το λιτό της ύφος θα γαληνέψει αλλά και θα ταυτιστεί με τους φόβους των μικρών παιδιών! 
Θα τους υπογραμμίσει την πιο ουσιώδη αλήθεια, ότι η μαμά θα είναι πάντα δίπλα τους! Θα είναι εκεί για να διώξει άγχη και ανασφάλειες, θα είναι εκεί για να εξοστρακίσει φόβους κι εφιάλτες!

Η συγγραφέας Σωτηρία Μπιλιανού με ευφυή τρόπο θα δημιουργήσει έναν διάλογο ανάμεσα σε παιδιά και γονείς για τις νυχτερινές φοβίες. Θα υπενθυμίσει και θα διδάξει στους γονείς την υπομονή, την στοργικότητα και την εύρεση λύσης. Εύρεση λύσης για φόβους αστείους, όπως σκιές που τρομοκρατούν αλλά και σοβαρότερων, όπως η απώλεια.
Κάθε σελίδα μας τονίζει πως ο γονιός- η μαμά είναι εκεί για να ακούει το παιδί! Όσο κουρασμένοι, όσο εξαντλημένοι κι αν νιώθουμε το παιδί μας θέλει παρόντες στο πρόβλημα του.

Ένα βιβλίο όπου ξεχυλίζει η ενσυναίσθηση, με τον ήρωα να παίρνει την μορφή της αγαπημένης, επί των πλείστων, νυχτερινής συντροφιάς των παιδιών... ενός αρκούδου!
Ένας ευφυής παραλληλισμός που θα ξεδιπλώσει σελίδα- σελίδα τους φόβους κάθε νηπίου κάνοντάς το να ταυτιστεί με τον ήρωα.

Την ιστορία συνοδεύουν πλούσιες δραστηριότητες και παιχνίδια για μικρούς αναγνώστες καλλιεργώντας τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και την φιλαναγνωσία! Ένα εγχειρίδιο που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας!

Αναζητήστε το σε οποιοδήποτε φυσικό ή διαδικτυακό βιβλιοπωλείο.
Για να το παραγγείλετε ή να ξεφυλλίσετε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου πατήστε ΕΔΩ

Εικονογράφηση: Παναγιώτης Τσαούσης
Εκδόσεις: Παρισινού

Συγγραφέας: Σωτηρία Μπιλιανού

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Σωτηρία Μπιλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ήρθε στην Αθήνα για τις σπουδές της- πτυχίο στη Δημόσια Διοίκηση και master στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά & Χρηματοοικονομικά. Από μικρή αγαπούσε τα βιβλία και μαζί τους ταξίδευε σε κόσμους φανταστικούς! Επιπλέον, αγαπάει πολύ τα πραγματικά ταξίδια, την επαφή με την φύση, τις χειροτεχνίες και την καλή παρέα.
Αν είχε ένα μαγικό ραβδάκι, θα επισκεπτόταν παρέα με την οικογένειά της τα πιο παράξενα μέρη του κόσμου και ύστερα θα προσπαθούσε να γράψει τα πιο πρωτότυπα παραμύθια!
Το παραμύθι " Θα είμαι πάντα κοντά σου" είναι το πρώτο της συγγραφικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...