Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

"Ο παλιός χαρταετός" της Μάουρας Ρομπέσκου

" Ένας παλιός χαρταετός, ξεχασμένος στην άκρη μιας αποθήκης... Και ένα κοριτσάκι που αναζητά τον πατέρα της...
Μπλέκουν σε μία συγκινητική περιπέτεια."

Η συγγραφέας Μάουρα Ρομπέσκου με αφορμή τον παλιό, ξεχασμένο χαρταετό που βρίσκει η μικρή Έλλη, στην αποθήκη του σπιτιού, θα μας συγκινήσει βαθειά δίνοντας έναν ακόμα συμβολισμό στο  χαρταετό, που θα ανυψώσει ευχές, προσδοκίες και λόγια αγάπης!

Το πέταγμα του χαρταετού, συνδεδεμένο με το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας γίνεται σύμβολο ψυχικής απελευθέρωσης. 
Η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια ευαίσθητη ιστορία που θα επουλώσει με γλυκό τρόπο ένα εσωτερικό κενό. Θα "μπαλώσει" συναισθημάτα και θα οδηγήσει την αγάπη να εκφραστεί μ' έναν ξεχωριστό τρόπο! 

Ένα παραμύθι με πολλαπλά νοήματα που στοχεύουν με αισιόδοξο τρόπο να επουλώσουν τα κενά μιας απώλειας και να μας υπογραμμίσει πως τα αγαπημένα μας 
πρόσωπα ποτέ δεν χάνονται και η αγάπη μας βρίσκει πάντα τρόπο να εκφραστεί.

Εικογράφιση: Πέπη Πετσαγκουράκη
Εκδόσεις: Ηλιαχτίδα

Συγγραφέας: Μάουρα Ρομπέσκου
Η Μάουρα Ρομπέσκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έφτιαχνε ιστορίες στο μυαλό της από παιδί, όπως και διάβαζε πολύ. Πέρασαν πολλά χρόνια για να αποφασίσει να τις καταγράψει και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Γράφει όπως αναπνέει. Το παρόν παραμύθι είναι το πρώτο που εκδίδει. Τελειώνοντας το οικονομικό λύκειο, παντρεύτηκε. Μόλις εικοσιτριών ετών ήταν ήδη μητέρα τεσσάρων παιδιών.

Έχει παρακολουθήσει στο «Harmony and Creativity» μαθήματα δημιουργικής γραφής με τον Δημήτρη Μπογιατζή και Γραφή παραμυθιού με την Άννα Αθανασιάδου, από όπου έχει πάρει και τα αντίστοιχα διπλώματα.
Λογοτεχνία του Φανταστικού στο «Tales of the wyrd».
Δημιουργική γραφή με τον Φώτη Δούσο.
Χαρτογράφηση φανταστικών κόσμων με τον Χρήστο Κούτσιανο.
Οι πρώτοι αναγνώστες και κριτές είναι τα πέντε εγγόνια της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...