Κυριακή 11 Απριλίου 2021

" Ο ιππότης και ο γελωτοποιός" του Θοδωρή Δεύτου & της Αλεξάνδρας Στεργίου



Η χώρα ενός ξακουστού βασιλιά της Ανατολής δέχεται συχνά επιθέσεις ληστών και πειρατών! Ένας γενναίος και άξιος ιππότης ο Ιβάν γίνεται για τους εχθρούς, ο φόβος και ο τρόμος με το σπαθί του. Αφιερώνεται για χρόνια στις υπηρεσίες του βασιλιά, υπηρετώντας τον συνετά, απολαμβάνοντας παράλληλα προνόμια και δώρα! Το σπουδαιότερο όμως, δώρο για τον ατρόμητο ιππότη, θα ήταν το αξίωμα 
αρχηγού του στρατού των ιπποτών!

Φτάνοντας όμως εκείνη η στιγμή, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμένει και με βαθιά απογοήτευση φεύγει μια για πάντα από το βασίλειο.
Η συνάντηση του ωστόσο μ' ένα γελωτοποιό θα του αλλάξει διάθεση και πορεία. Η άφιξη τους σ'ένα χωριό θα είναι αυτή που θα τους καθορίσει το μέλλον για τη ζωή τους.


Ένα παραμύθι με πολλαπλά και σημαντικά μηνύματα για τη ζωή, διατυπωμένα με προσεγμένο ύφος αφήγησης.
Δίνοντας καθημερινά τον αγώνα και τις προσωπικές, συνεχόμενες μάχες μας, το παραμύθι παίρνει έναν προσωπικό χαρακτήρα που μας φέρνει αντιμέτωπους με βαθύτερα νοήματα ύπαρξης.

Μας κάνει να διερωτηθούμε για το πόσο πρέπει  και σε τι βαθμό να δινόμαστε στους άλλους, στις υπηρεσίες και τα θέλω τους. Πότε ο εγωισμός και η ματαιοδοξία μας, μας τυφλώνουν από πλεονεξία.

Μας εφιστά την προσοχή για την χαρά που μπορούμε να βιώσουμε στα πιο απλά πράγματα γύρω μας. Και μας τονίζει να μην αναλώνουμε τους εαυτούς μας ούτε σε αχάριστους ανθρώπους ούτε υπηρετώντας τις φιλοδοξίες μας. Διερωτώμενοι στο τέλος για το ποιός είναι κύριος για τον εαυτό μας και την μοίρα μας.

Πολλαπλά νοήματα λοιπόν, που κάνουν τους μικρούς αναγνώστες κοινωνούς μέσα από μια τη γλυκιά περιπέτεια ενός γενναίου ήρωα!

Εκδόσεις: Υδροπλάνο
Συγγραφέας: Θοδωρής Δεύτος


Ο Θοδωρής Δεύτος γεννήθηκε στα Γιάννενα. Έχει δύο κόρες, την Μαριλίζα και την Ασπασία. Σπούδασε Μαθηματικά στο Εθν. Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υπηρέτησε την δημόσια εκπαίδευση επί 32 έτη. Διετέλεσε πρόεδρος στην Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου (2001 – 2011 ). Εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Ίλίου (2006 – 2018) και υπηρέτησε ως πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού & Αθλητικού οργανισμού για τέσσερα χρόνια. Επίσης το 2006 εκλέχτηκε στο Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. 
Εμφανίστηκε στα γράμματα το 2004 με το λαογραφικό του έργο 
 ‘’Ο Ηπειρώτικος γάμος‘’. 
Ακολούθησαν έξι ιστορικά μυθιστορήματα.
‘’Μη ρωτάς γιατί’’, το 2006
‘’Σμύρνη συγγνώμη’’, το 2008
‘’Μήπως αγάπησα λάθος πατρίδα;’’, το 2011
‘’Τραπεζούντα το διαμάντι της Ανατολής ‘’, 
  το 2015
‘’Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ’’, το 2016
‘’Το Πέρασμα Αντίκρυ’’, το 2018       

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Στεργίου
Η Αλεξάνδρα Στεργίου είναι δασκάλα στην δημόσια εκπαίδευση εδώ και 32 χρόνια. Κατάγεται από Τζουμέρκα της Ηπείρου και έχει ιδιαίτερη έφεση προς την καλλιτεχνία και ιδιαίτερα το θέατρο. Αυτό το παραμύθι είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...