Κυριακή 25 Απριλίου 2021

" Σ' αγαπάω! Ακούς; " της Αντωνίας Μάμα

Ένα παραμύθι που αποπνέει ευαισθησία, τρυφερότητα, αγάπη, ελπίδα κι αισιοδοξία. Αισιοδοξία για τις δύσκολες στιγμές που δύναται να περάσει μια οικογένεια αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες ακοής του παιδιού της. Δυσκολίες που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας τις μηδενίζουν, προσφέροντας μια φυσιολογική ζωή πλέον στο παιδί. Η αποδοχή του προβλήματος, η αγάπη και η υπομονή είναι 
τα εφαλτήρια ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης του παιδιού!
Η κα Αντωνία Μάμα, αγγίζοντας με λεπτό τρόπο το ευαίσθητο θέμα της βαρηκοΐας και της κώφωσης. Μας κατατοπίζει στις επιλογές αποκατάστασης της ακοής με ακουστικά βαρηκοΐας και κοχλιακά εμφυτεύματα. Επιλογές που δίνουν πίσω τη ζωή που στερείται κάθε μικρός ήρωας, γεμίζοντας την με φωνές, μουσικές, παιχνίδι κι όμορφες στιγμές!
Με ότι πιο ηχηρό το " Σ'αγαπάω, ακούς; "
Προτρέποντας γονείς που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις, να συνειδητοποιήσουν πως οι καταστάσεις είναι όπως θελήσουν να τις δουν .

Ένα βιβλίο που μπορεί να λειτουργήσει στα χέρια των εκπαιδευτικών, ως τέλειο εγχειρίδιο για την ευαισθητοποίηση και ενσυναίσθηση των μαθητών, πάνω σε αυτό το θέμα ή και σε παρόμοια.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες συναισθηματικής αγωγής κ.ά


Εικογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι

Βρείτε το παραμύθι ΕΔΩ
T: + 30 210 300 9503
M: + 30 698 683 5105
info@kitrinopatini.gr - www.kitrinopatini.gr

Συγγραφέας: Αντωνία Μάμα
Η Αντωνία Μάμα γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εργάζεται σε νηπιαγωγεία της Λευκωσίας τα τελευταία 15 χρόνια. Της αρέσει να εκπαιδεύεται συνεχώς πάνω στον κλάδο της, μέσα από συνέδρια- ημερίδες με θέματα όπως η παιδική ψυχολογία, το παιχνίδι στην προσχολική εκπαίδευση, εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας και άλλα πολλά. Αδυναμία της όμως ήτανε πάντοτε τα παραμύθια. Της αρέσει να ταξιδεύει σε έναν κόσμο φανταστικό και να βγάζει μια ουσία ή ένα δίδαγμα ζωής για τα παιδιά. Μέσα από αυτό το πρώτο της προσωπικό βήμα προς τη χώρα των παραμυθιών θέλει να δώσει ένα εγχειρίδιο σε γονείς και εκπαιδευτικούς για το θέμα της βαρηκοΐας / κώφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...