Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

" Ζώο... γραφική Φαντασίας στο βασίλειο του Πόθου " της Κατερίνας Παπαποστόλου


Ό,τι και να γραφτεί για το βιβλίο αυτό θεωρώ πως είναι λίγο!! Όσοι το έχουν ήδη στα χέρια τους θα με καταλάβουν!! Όσοι αύριο το πάρετε στα χέρια σας θα συμφωνήσετε και με το παραπάνω!

Δεν είναι η εξαιρετικά επιμελημένη δουλειά της τυπογραφίας, ούτε η υπέροχη εικονογράφηση που το στολίζουν και το κάνουν μοναδικό. Είναι η άδολη αγάπη και προσφορά που ξεχυλίζει από κάθε σελίδα ανάγνωσης. Θεωρώ πως μετά από την ανάγνωσή του όλοι μεταμορφώνονται.
Ζυμώνονται μέσα τους, πιστεύω και αξίες που το καθιστούν κοινωνό μιας αλτρουιστικής και υπεύθυνης συμπεριφοράς!!

Η Κατερίνα Παπαποστόλου οραματίζεται και φωτίζει νέους δρόμους για μια αρμονική συμβίωση ανθρώπων και ζώων, μέσα από ένα νέο τρόπο διδασκαλίας όπου προάγονται η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός και η ισότητα.

"Ανυπομονούμε όλοι, δίποδα και τετράποδα, πότε θα έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα όπου ζώα και άνθρωποι θα συνυπάρχουμε αρμονικά και θα έχουμε τα ίδια δικαιώματα και ανάμεσα μας θα υπάρχει μόνο σεβασμός και αγάπη" μας λέει ο Πόθος.
"Ο Πόθος, ένας πρώην αδέσποτος σκύλος που βρέθηκε κουτάβι μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών, διασώθηκε και εκπαιδεύθηκε, ώστε να επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ αυτή τη φορά ως Συγγραφέας, Εικονογράφος, Χορευτής, Τενόρος, Ηθοποιός, Τραγουδιστής. Δημιουργικός, Πολύχρωμος, Πολυτάλαντος, Πρωταγωνιστής, ο Ένας και Μοναδικός και σας καλεί στο πιο παράξενο γεμάτο χρώματα και λέξεις ταξίδι. Μαζί του η πολυτάλαντη εικονογράφος Λιάνα Δενεζάκη να δίνει τον καλύτερό της εαυτό και παράλληλα να αναζητά προσχέδια των εικονογραφήσεων και η μαμά του Κατερίνα Παπαποστόλου να αναζητά τις σημειώσεις της για να συνεχίσει το νέο της βιβλίο!
Αεικίνητος, ευτυχισμένος και χαμογελαστός ο Πόθος, με αγαπημένη του συνήθεια να τριγυρίζει ανενόχλητος στο Δάσος των Ευχών και στο Παλάτι των Ονείρων και να αφηγείται ιστορίες από την πολυτάραχη ζωή του μα το σημαντικότερο να κοιτάζεται στον καθρέφτη, να βλέπει την πιο όμορφη και αγαπημένη εκδοχή του εαυτού του και να γίνεται όλα όσα ονειρεύεται.

"Με προσέχω,
με φροντίζω,
με αγαπώ!"
μας συμβουλεύει να ξεκινάμε την κάθε μας μέρα.

Όλες οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες για εκείνον, εκτός από μία. Εδώ και μήνες του έχει απαγορευτεί η είσοδος στο δωμάτιο της «Ζωο… γραφικής Φαντασίας». 265 μέρες και νύχτες, 6360 ώρες, 381600 λεπτά, 22986000 δευτερόλεπτα απαγορευμένης εισόδου στο πιο παράξενο δωμάτιο του Παλατιού, αρκούν για να τον κινητοποιήσουν να βάλει στόχο της ζωής του να βρει έναν τρόπο να εισβάλλει και να ανακαλύψει τι κρύβεται επιτέλους εκεί μέσα…
Μια νύχτα με πανσέληνο μέσα στο σκοτάδι μια συγγραφέας και μια εικονογράφος ετοιμάζουν πυρετωδώς το νέο τους βιβλίο. Χαρτιά πεταμένα παντού, καβαλέτα και πινέλα γεμάτα χρώματα, χαμηλή μουσική. Η Διώνη να σιγοτραγουδά παίζοντας πιάνο και ο Axel να παραμένει στην πόρτα ακοίμητος φρουρός. Και ξαφνικά σκοτάδι και απόλυτη ησυχία. Η πόρτα ανοίγει και όλοι φεύγουν τρέχοντας με κατεύθυνση το ψηλό σημείο του κάστρου. Και ξεχνούν να κλειδώσουν. 
Φώτα κλειστά μα κάτι λάμπει στο σκοτάδι πεταμένο στο πάτωμα. Ένα ολόχρυσο κλειδί! Ο Πόθος τρυπώνει και κρύβεται, επιβεβαιώνει πως έφυγαν όλοι, ανοίγει τα φώτα και τότε ένας καινούριος πολύχρωμος και μουσικός κόσμος ξεδιπλώνεται μπροστά στον παράξενο επισκέπτη που αποφασίζει κρυφά να «δανειστεί» τους πολύτιμους θησαυρούς… Για καλό σκοπό…
Βλέποντας γύρω του πίνακες διάσημων ζωγράφων, αγάλματα ζώων, παρτιτούρες με μουσική, πινέλα ζωγραφικής, μαγικά χρωματιστά μολύβια, κουβάδες με χρώματα, προσχέδια εικονογραφήσεων και αμέτρητες σημειώσεις, μια απίθανη ιδέα γεννιέται στο μυαλό του και δεν κρατιέται να την πραγματοποιήσει.
Κρυφό και μεγαλεπήβολο σχέδιό του το βιβλίο που ετοίμαζε η μαμά του με τη Χαμογελιάνα να «γεννήσει» αμέτρητα άλλα γεμάτα λέξεις και χρώματα που στόχο θα έχουν να μάθουν όλοι να αγαπούν και να σέβονται τα ζώα ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον που είναι το σπίτι μας. Ο Πόθος αρπάζει τους «θησαυρούς» και φεύγει τρέχοντας για το δωμάτιό του χάνοντας αρκετά χαρτιά και αφήνοντας παντού πατημασιές με χρώματα. Μα έχοντας ήδη αποφασίσει να κάνει τους αναγνώστες του συγγραφείς και εικονογράφους!

Ένα ξεχωριστό, διαδραστικό βιβλίο ποικίλων θεμάτων που στόχο έχει την καλλιέργεια παιδείας στα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ευαισθητοποιούν  και μεγάλους.
Η «Ζωο…γραφική Φαντασίας» είναι ένα διπλό πρωτότυπο βιβλίο που ενισχύει τη δημιουργική γραφή με ευφάνταστο και ξεχωριστό τρόπο. Τα παιδιά γίνονται παραμυθάδες μέσα από τις δραστηριότητες γραφής, τις εικόνες και το παιχνίδι τους με τον Πόθο!! Ξεδιπλώνουν την φαντασία τους, μαθαίνουν να είναι υπεύθυνα και να σέβονται τόσο τα ζώα όσο και το περιβάλλον!!
Μαθαίνουν για μια στάση ζωής που στοχεύει στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας!!
Μπορείτε να το βρείτε στο ZWES
Ενυπόγραφο από τη συγγραφέα με δώρα έκπληξη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΠΑΝΩ στις εικόνες.

Εκδόσεις: Welldone! Human Inspiration
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη

Συγγραφέας: Κατερίνα Παπαποστόλου
Η Κατερίνα Παπαποστόλου εργάζεται εδώ και 20 χρόνια ως δασκάλα.  Με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων, εξειδίκευση στη Σχολική Ψυχολογία και στην Ειδική αγωγή. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων αλλά και πιστοποιημένη Ζωοθεραπεύτρια. Μια από τις " Διακεκριμένες εκπαιδευτικούς " για το 2020, πριν λίγα χρόνια και μετά από ασταμάτητη 15ετή πορεία εκπόνησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και διάδοσης φιλοζωικών αισθημάτων μέσα στα σχολεία, αλλά και σημαντικής ακτιβιστικής δράσης στους δρόμους και στα καταφύγια, μετά τη διάσωση και της Διώνης, του σκύλου που βρήκε μαχαιρωμένο και πυροβολημένο, ίδρυσε την ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ. Στόχος της να ενημερώνει φιλοζωικά και περιβαλλοντικά μαθητές σε όλη την Ελλάδα μέσω εγκεκριμένων από το ΥΠΑΙΘ εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αλλά και μέσω προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με σκύλους διαμεσολαβητές. Έχοντας οργανώσει μέχρι σήμερα παρά πολλές υποομάδες σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους εθελοντές της έχουν εκπαιδεύσει περισσότερους από 350.000 μαθητές σε περισσότερα από 550 σχολεία.
Αρθρογραφεί σε πολλές ιστοσελίδες, έντυπα περιοδικά και εφημερίδες.
Ζει στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, έχοντας κοντά της τους τρεις σκύλους της, όλους κακοποιημένους βάναυσα από ανθρώπινα χέρια. Επίσης, ταξιδεύει ασταμάτητα μαζί τους σε όλη τη χώρα για τη διάδοση του οράματος της, ενώ δεν σταματά να στηρίζει αδέσποτα ζώα, που τα φροντίζει καθημερινά η ίδια στον δρόμο πανελλαδικά μέσω των εσόδων από τα βιβλία της, τα οποία στηρίζουν φιλοζωικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...