Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

"Πού χάθηκαν τα αστέρια;" του Θεόδωρου Δέτσικα

" Το συγκεκριμένο παραμύθι αναφέρεται σε ένα κορίτσι,τη Νεφέλη, όπου αναρωτιόταν που χάθηκαν τα αστέρια και δεν ήταν ορατά στον ουρανό. Ήξερε από τον πατέρα της, που ήταν ναυτικός, ότι υπάρχουν στον ουρανό πάρα πολλά αστέρια. Αφού ρώτησε τη μητέρα της, τον δάσκαλο της και τη γιαγιά της, δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απάντησή τους.
"Πού χάθηκαν τελικά τα αστέρια;
Τη λύση στο πρόβλημα θα δώσουν τα παιδιά και όλοι οι κάτοικοι στο τέλος θα βλέπουν τα αστέρια στον ουρανό..."

Τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο! Πόσο μάλλον όταν ένα μικρό κορίτσι αρχίζει να αναρωτιέται για ένα φυσικό φαινόμενο.
Αιώνια ερωτήματα που απασχολούν ευφυής μυαλά!

Μια απλή, ανούσια ερώτηση για τους μεγάλους, είναι ένας σοβαρός στοχασμός για τα παιδιά! Ανικανοποίητες σκέψεις που επιλέγουν διαφορετικούς ανθρώπους για μια σοβαρή απάντηση!
Ο συγγραφέας Θεόδωρος Δέτσικας μας υπενθυμίζει τα πρώτα μας ερωτήματα, εκείνα που ως αναπάντητα, επαναλαμβάνονταν διαρκώς! Εκείνα που μας έκαναν να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούμε. Να πάρουμε την απάντηση που θα έκανε το ρεαλιστικό παραμυθένιο. 

"Πού χάθηκαν τα αστέρια;"
Ένα παραμύθι που  παράλληλα θα καλλιεργήσει την περιβαλλοντική ανησυχία στα παιδιά. Θα τα κάνει πρωταγωνιστές του αύριο! Θα τα διδάξει να μην σταματούν να αναζητούν τις απαντήσεις που δικαιούνται, όπως και το μέλλον που οραματίζονται!!
Έναν καθαρό, έναστρο ουρανό!!

Εικονογράφηση: Μαρία Σταμπουλή
Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Συγγραφέας: Θεόδωρος Δέτσικας
Ο Θεόδωρος Δέτσικας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Ιανουαρίου πριν από όχι και τόσα πολλά χρόνια…
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και είναι δάσκαλος (αγαπητός πολύ) και συγγραφέας.
Του αρέσει να περνάει υπέροχες στιγμές με τους μαθητές του καθημερινά. Όταν κλείνουν τα σχολεία (κάτι που τον στενοχωρεί, γιατί του λείπουν τα παιδιά), κλείνεται στο γραφείο του και γράφει ιστορίες για μικρούς και μεγάλους.
Άλλες αγαπημένες του ασχολίες είναι να ταξιδεύει με αερόστατο μέχρι…εκεί που φυσάει ο άνεμος, να παίζει ποδόσφαιρο με το κατοικίδιό του, τον Κρόκι το κροκοδειλάκι και να δοκιμάζει καινούριες γεύσεις παγωτού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...