Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

"Η μάγισσα Βρωμίλα" της Φωτεινής Ζαχαριουδάκη

« Ο Πέτρος ανυπομονούσε να έρθει η ώρα για το καθημερινό μπανάκι του. Το μπάνιο ήταν για αυτόν μια διασκεδαστική και χαλαρωτική διαδικασία: έπαιζε με το πλαστικό καραβάκι του, πιτσιλούσε τα πλακάκια και έκανε υποβρύχιες βουτιές!
Τί συνέβη ξαφνικά και ο Πέτρος δεν ήθελε πια να πλυθεί; Γιατί θεωρούσε το σιφόνι ένα μοχθηρό τέρας που μπορούσε να ρουφήξει τα πάντα, ακόμα και τον ίδιο; Τί έκανε η μάγισσα Βρωμίλα πάνω από το κρεβατάκι του; Ποιος ξέρει τί πραγματικά συνέβη;
Άραγε, το διάφανο νερό και το πράσινο σαπούνι θα διαχειριστούν έξυπνα την κατάσταση, για να σώσουν τον Πέτρο από την βρωμιά ή στην προσπάθειά τους αυτή θα αποτύχουν; »

Μια χαριτωμένη περιπέτεια ξεκινά για το σαπούνι του μπάνιου που λιώνει από στεναχώρια καθώς βλέπει τον μικρό Πέτρο να αρνείται να πλυθεί!
Μια διδακτική ιστορία που θα πείσει τους μικρούς μας φίλους να μπουν στην μπανιέρα! Με χαριτωμένο λόγο, απλό και κατανοητό, απευθύνεται στα παιδιά που έχουν αρνηθεί την καθαριότητα.Τα μαγικά μιας νεραϊδούλας θα είναι αυτά που θα φέρουν την ανατροπή!!

Η συγγραφέας Φωτεινή Ζαχαριουδάκη χρησιμοποιώντας ήρωες των παραμυθιών όπως ένα τέρας, μια μάγισσα, μια νεραϊδούλα και μια φανταστική άμαξα, εισχωρεί αβίαστα στον ψυχισμό των παιδιών και την αποδοχή της διδακτικής ιστορίας της.
Σίγουρα οι μικροί μας φίλοι μετά από αυτό το ανάγνωσμα θα λαχταρήσουν το ζεστό νερό της μπανιέρας!!



Εικονογράφηση: Φωτεινή Ζαχαριουδάκη
Εκδόσεις: Κέφαλος

Συγγραφέας: Φωτεινή Ζαχαριουδάκη

Η Φωτεινή Ζαχαριουδάκη γεννήθηκε στην Κρήτη και σπούδασε λογιστική και προγραμματισμό, κοσμετολογία, αγιογραφία, ζωγραφική και νοσηλευτική και έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια σε ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία. 

Η αγάπη της για την συγγραφή και τη ζωγραφική ξεκίνησε από πολύ νωρίς, όταν περνούσε τον ελεύθερο χρόνο της γράφοντας και ζωγραφίζοντας και τελικά αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο της να γράφει και να εικονογραφεί για τα παιδιά. Τα παραμύθια της άρεσαν και της χάρισαν κάποιες ραδιοφωνικές εκπομπές σε τοπικό σταθμό με δικά της παραμύθια και πολλές διακρίσεις σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. 

Παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνικής γραφής και συγγραφής παραμυθιού στο εργαστήριο δημιουργικής γραφής Tabula rasa. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ψηφιακή εικονογράφηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...