Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

"Μια σακούλα, δυο χελώνες, τρεις δύτες" της Άννας Τσιαπούρη

" Μια πλαστική σακούλα παρασύρεται από τον αέρα, κάνει ένα μακρύ ταξίδι και καταλήγει στη θάλασσα. Ανάμεσα σε άλλα πλάσματα του βυθού ζουν εκεί οι θαλάσσιες χελώνες Ροζέτα- Ροζέτα και Λορέτα - Λορέτα.
Όταν βρίσκεται η σακούλα στον δρόμο τους, οι δυο φίλες κινδυνεύουν. Την κατάλληλη στιγμή, όμως, εμφανίζονται τρεις δύτες. Πώς βρέθηκαν εκεί; Θα τα καταφέρουν άραγε να τις σώσουν; Θα μπορέσει η Ροζέτα- Ροζέτα να σμίξει με τα εκατόν είκοσι τρία μωρά της;

Ένα βιβλίο γνώσεων που ευαισθητοποιεί τα παιδιά για το περιβάλλον και την προστασία του. Με ήπιο και διασκεδαστικό τρόπο περιγράφει το κακό που μπορούν να προκαλέσουν τα πλαστικά σκουπίδια στα θαλάσσια είδη."

Η συγγραφέας Άννα Τσιαπούρη μέσα από το ταξίδι μιας... σακούλας, ξεκινά το ταξίδι των παιδιών στον κόσμο της ενσυναίσθησης και του οικολογικού προβληματισμού.
Το παραμύθι της έρχεται να δημιουργήσει σκεφτόμενους κι ευαισθητοποιημένους νέους! Δείχνει με έξυπνο τρόπο το οικολογικό αποτύπωμα του καθενός, κάνοντας άμεσα αντιληπτό το νόημα και τα αποτελέσματα μιας απλής συνήθειας, όπως είναι η χρήση πλαστικής σακούλας, μα και το ανεύθυνο αποτέλεσμα που φέρει, όπως η κατάποση της από μια χελώνα!

Ένα βιβλίο που μπορεί να γίνει οδηγός στα χέρια των εκπαιδευτικών για την ευαισθητοποίηση κι ενημέρωση των μαθητών για το περιβάλλον. Τον προβληματισμό για ανακύκλωση και την προτροπή στον εθελοντισμό!
Μέσα από την αφήγηση ακόμα, γίνεται αντιληπτή η εύθραυστη ισορροπία της τροφικής αλυσίδας και οι συνέπειες που μπορούν να προκληθούν! Η ανάγκη ευαισθητοποιημένων πολιτών και η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος ζωής των θαλάσσιων ειδών!




Εικονογράφηση: Νικολέττα Φιλιππίδη
Εκδόσεις: Υδροπλάνο

Συγγραφέας: Άννα Τσιαπούρη

Η Άννα Τσιαπούρη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Ζει στο Χαλάνδρι με την οικογένειά της και έξι κατοικίδια. Εκτός από το διάβασμα και το γράψιμο, της αρέσει να ακούει μουσική, να ζωγραφίζει, να κάνει γυμναστική, να παίζει επιτραπέζια, να ασχολείται με τον υπολογιστή της, να βλέπει ταινίες, να μαγειρεύει και να περνάει χρόνο με αγαπημένα της πρόσωπα.
Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων/ Marketing (BA) στο Αμερικανικό κολλέγιο ( Deree College) και αργότερα πήρε μεταπτυχιακό (MSc) από το Keele university σε Διοίκηση Ανθρώπινου δυναμικού και Εργασιακών σχέσεων.
Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα μέχρι το 2009 και από το 2012 ασχολείται με τα social media/SEO ως ελεύθερη επαγγελματίας. Το 2016 ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τη γραφή και δε σκοπεύει να σταματήσει. Διηγήματά της  για ενήλικες έχουν διακριθεί και περιλαμβάνονται σε συλλογικές εκδόσεις. Τον Μάιο 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο της "Λλάκης Μερμήγκης-αφ' υψηλού" από τις εκδόσεις Καστανιώτη, για ηλικίες 8 και άνω καθώς και το βιβλίο της" Ο χερούκλας".
Τον Δεκέμβρη του 2020 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο "Ένα αγόρι, δύο αρκούδες, τρεις ευχές" με περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...