Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

" Η μυθική πατρίδα της ελιάς και της σταλιάς" του Βασίλη Καμβύση

" Με ξεναγό την ιστορία και την φύση και οδηγό την φαντασία και τον μύθο, ελάτε να ταξιδέψουμε στον κόσμο για να ανακαλύψουμε παρέα με την Ελίτσα και την Σταγονίτσα, τις ρίζες και την καταγωγή των πρωταγωνιστών του παραμυθιού μας.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου μας, θα μάθουμε πως εκεί έξω υπάρχει το υπέροχο ταξίδι της ζωής, που μπορεί να γίνει μαγικό αν απελευθερώσουμε το πνεύμα πέρα από τις προκαταλήψεις και τα στενά όρια του μικρόκοσμου που ζούμε."

Τί θα συμβεί όταν δύο καλές φίλες η ελίτσα και η σταγονίτσα αποφασίσουν να αποδράσουν από το γυάλινο βάζο που ζουν;
Σαν δυο μικρές έφηβες γεμάτες ερωτήματα για την καταγωγή και τον προορισμό τους, ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι της αυτογνωσίας.
Σφιχταγκαλιασμένες είναι έτοιμες για μια περιπετειώδες αναζήτηση;

Παρέα με τις ηρωίδες της ιστορίας μας οι μικροί μας φίλοι θα περιπλανηθούν στις χώρες της Μεσογείου, θα φτάσουν ψηλά στην Σκανδιναβία και θα καταλήξουν στην παγωμένη Ρωσία. Κουρασμένες, ταλαιπωρημένες και λυπημένες που δεν βρίσκουν τα ίχνη της οικογένειάς τους, θα αναθρέψουν από το εκτυφλωτικό φως ενός αστεριού! 
Η ελπίδα πως τίποτα δεν χάνεται. Η θύμηση της ομορφιάς γύρω μας. Η πίστη σε αυτό που ψάχνουμε...στο Θεό. Και τότε η Θεά της ειρήνης και της σοφίας θα τους αποκαλύψει την ξακουστή πατρίδα τους!

Ένα βιβλίο κατάλληλο για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να διδάξουν τόσο την αξία της μυθικής ελιάς όσο και την σπουδαιότητα της εκπλήρωσης των ονείρων που γίνονται στόχοι ζωής. Την ατρόμητη νεανική ψυχή που κάνει το αδύνατο, δυνατό!!

Εικονογράφηση: Σοφία Ρήγα

Συγγραφέας: Βασίλης Καμβύσης
Ο Βασίλης Καμβύσης συγγραφέας και λογοτέχνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εμφανίστηκε από νωρίς στα Ελληνικά Γράμματα ως συνεργάτης σε έγκριτα λογοτεχνικά περιοδικά, δημοσιεύοντας ποιήματα και χρονογραφήματα. Το 1970 σε ηλικία 17 ετών, εκδίδει σε συνεργασία με άλλους 12 ποιητές την πρωτοποριακή συλλογή « Σφραγίδες», που επανεκδίδεται το 1971. Η τρίτη έκδοση μεταφράζεται στο Σαλέρνο της Ιταλίας και κυκλοφορεί το 1974. Η ανέκδοτη ποιητική συλλογή του
« Εικοστός Όροφος», λαμβάνει πρώτο βραβείο ποίησης το 1982 και εκδίδεται το 1995 από τις εκδόσεις Τήνος.
Το 1989 λαμβάνει το πρώτο βραβείο χρονογραφήματος στον διαγωνισμό που προκηρύσσει η εφημερίδα Δημοσιογραφική.
Το 1997 εκδίδει την ποιητική συλλογή
 « Ίππος χλωρός» από τις εκδόσεις Συντροφιά, ενώ είναι προς έκδοση η νεώτερη με τίτλο «Ιστοί και Ιστία».
Ποιήματα και κείμενα του Β.Ν.Κ. φιλοξενούνται συχνά από εφημερίδες και περιοδικά, καθώς επίσης και από τις εκδόσεις του ΟΕΔΒ στα σχολικά βιβλία της στοιχειώδους εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...