Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

"Δόνα η Λαμπηδόνα" της Νατάσσας Θάνου

" Η Λαμπηδόνα, φυτό με λάμψη και χρώμα, χαρίζει σε ένα φτωχό βοσκό,τη χλιδή και τον πλούτο. Μέσα στη λάμψη και τον πλούτο, θα γεννηθεί η κόρη του η Δόνα.
Η ζωή της Δόνας θα είναι συνυφασμένη, με την λάμψη, το χρώμα και την ομορφιά. Όταν μεγαλώσει θα ακολουθήσει τα όνειρα της, που θα την πάνε ψηλά στα αστέρια. Η Δόνα, θα δει από κοντά, το μαγευτικό Βόρειο Σέλας και θα χαθεί μέσα στην πανδαισία των χρωμάτων χορεύοντας μαζί του και η λάμψη του θα την πάει σε μια άλλη διάσταση, μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας... "

Συνεπαρμένοι στο ταξίδι της Δόνας στον μακρινό Βορρά, θα ανακαλύψουμε όχι μόνο το εξαίρετο φαινόμενο του Βόρειου Σέλας αλλά και το εξαίρετο μήνυμα της συγγραφέως για την τόλμη και το δικαίωμα στο όνειρο! Τη σημασία να διεκδικείς τα όνειρα, τους στόχους και την αξία της γνώσης!

Ένα παραμύθι δοσμένο με εικόνες
και πλούσιες περιγραφές, όπως ακριβώς πρέπει να είναι η κατάκτηση της εσωτερικής μας αναζήτησης και η βίωση της περιπέτειας! Ένας φυσικός πλούτος που η συγγραφέας υπογραμμίζει την αξία του, την ανάγκη του ανθρώπου δια μέσου αυτού, για την επίτευξη της αρμονίας στην ψυχή του!!

 Βότανα όπως η άρνικα, ως θεραπευτικά μέσα και φυτά όπως η Λαμπηδόνα,  επιδρούν στην οικογενειακή ανάκαμψη! Μια πληρότητα που πηγάζει από την αγάπη και τον σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες και την φύση. Ένας σεβασμός που προάγει στα παιδιά θεμελιώδεις αρχές κι αξίες, με γλυκό κι απλό τρόπο!! 

Το εν λόγω έργο έχει βραβευτεί με το
Γ’Βραβείο Πεζογραφήματος το 2015 από την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Εικονογράφηση: Γιάννα Χριστοδουλοπούλου
Εκδόσεις: Κέφαλος

Συγγραφέας: Νατάσσα Θάνου
H Δόνα Αμαρυλλίς (το πραγματικό όνομα Θάνου Νατάσσα), γεννήθηκε στην Εύβοια, μια κρύα μέρα του Γενάρη, με το πρώτο ξύπνημα του ήλιου του ηλιάτορα και το τιτίβισμα των πουλιών, από τότε ο ήλιος όταν βγαίνει φωτίζει την καρδιά της και την πλημυρίζει με ενέργεια και δημιουργία. Όταν ο ήλιος χάνεται, η καρδιά της μαυρίζει και τότε έρχονται τα αστέρια, που φωτίζουν την ψυχή και την καρδιά. Η συγγραφή και η ποίηση, πηγάζει από μέσα της σαν μια αστείρευτη πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...