Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

« Τα πολύχρωμα μπαλόνια» της Καλλιόπης Ράικου

" Ο Ιάσωνας και η αγαπημένη του γιαγιά ζουν μακριά, αλλά η αγάπη που τρέφει ο ένας για τον άλλον είναι μεγάλη. Έτσι και οι δύο κάθε φορά που αποχωρίζονται λησμονούν την ημέρα που θα ανταμώσουν ξανά.
Την τελευταία φορά που αποχωρίστηκαν λοιπόν, έκαναν μια θεότρελη συμφωνία, ώστε να νικήσουν τον χρόνο που είναι χώρια. Τι είναι αυτό που σκαρφίστηκαν η γιαγιά και ο εγγονός; Πώς όρισαν πως θα μετράει ο μικρός Ιάσωνας τον χρόνο για να την ξαναδεί; Ποια να είναι άραγε τα συναισθήματα και οι σκέψεις ενός μικρού αγοριού που ζει με τους γονείς του σε μια άλλη χώρα μακριά από το συγγενικό του περιβάλλον;
Σε κάθε περίπτωση η γιαγιά του τον βοηθάει να χαίρεται όλες τις μέρες του εκεί που μένει, αλλά και να μην ξεχνάει τις ρίζες του.

______

What do Jason and his grandma come up with?
How is he going to count the months until they meet again? The feelings and the thoughts of a young boy who lives with his parents in Dubai. His grandma helps him enjoy his days there but also remind him of his roots. "

Η δημιουργία στιγμών με αγαπημένα πρόσωπα, πρόσωπα που ξεχωρίζουν στη ζωή και την καρδιά μας, όπως η γιαγιά στον  μικρό Ιάσωνα, δίνουν χαρά και αξία στη μέρα μας.

Η Καλλιόπη Ράικου μέσα από το παραμύθι της δίνει χρώμα στη λύπη του προσωρινού αποχωρισμού. Με ευρηματικό τρόπο εφευρίσκει μια χαριτωμένη και πρωτότυπη συμφωνία, για να νικηθεί ο χρόνος μεταξύ γιαγιάς κι εγγονού, και θα διδάξει την χαρά της καθημερινότητας! 

Μια ιστορία ενσυναίσθησης, καθώς πολλά παιδιά μπορούν κάλλιστα να ταυτιστούν. Με ύφος ημερολογιακών σημειώσεων, το κείμενο γίνεται προσιτό, καθώς οι μικροί μας φίλοι είναι σαν να ξεφυλλίζουν τις προσωπικές σημειώσεις του μικρού Ιάσωνα. Με ύφος απλό, προσιτό κι άμεσο, η συγγραφέας περνάει τα μηνύματα της και παράλληλα μας ταξιδεύει στην χώρα του ήρωα, το Ντουμπάι.

Ένα δίγλωσσο βιβλίο που βοηθάει τα παιδιά στην διεύρυνση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων!!

Αναζητήστε το βιβλίο ΕΔΩ

Εικονογράφηση: Βιβή Μαρκάτου
Εκδόσεις: Fylatos publishing

Συγγραφέας: Καλλιόπη Ράικου
Η Καλλιόπη Ράικου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, Κλασσικές Σπουδές και εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μετέπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα πάνω στις ολιστικές προσεγγίσεις της ελληνικής ως ξένης γλώσσας. Παρόλα αυτά δε σταμάτησε εκεί, συνεχίζοντας τις πανεπιστημιακές σπουδές της πάνω στις Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και συγκεκριμένα πάνω στη θεραπευτική χρήση της τέχνης σε αυτές. Το 1997 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας εκμάθησης γλωσσών με το European Label και παράλληλα έχει συνεκδώσει με εκπαιδευτικό της Αυστραλίας βιβλίο για τη Διασπορά. Αυτήν τη στιγμή διδάσκει σε μαθητές όλων των ηλικιών ανά τον κόσμο. Στη διαδρομή της έχει αποκτήσει δύο φωτεινούς ήλιους, τον Ορέστη και την Ηλέκτρα, ενώ η ίδια συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να παρατηρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...