Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

" Το δεντρόσπιτο είναι μόνο η αρχή!" της Νάντιας Ηλιοπούλου

" Το βιβλίο αυτό είναι ένα παραμύθι με αρχή, μέση, αλλά όχι με τέλος. Είναι ένα διαδραστικό έργο που περιμένει τους λιλιπούτιους αναγνώστες του, όχι απλώς να το διαβάσουν ή να το ακούσουν, αλλά καλούνται να συνεχίσουν οι ίδιοι την ιστορία του!
Ένα καλό παραμύθι πρέπει να προκαλέσει, να εξελίξει και να τροφοδοτήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών να διευρύνει την αντίληψη τους για την πραγματικότητα να ενισχύσει την εκφραστική τους ικανότητα και παράλληλα να ενδυναμώσει την ικανότητα συγκέντρωσής τους. Αυτό πράττει και το εν λόγω παραμύθι, το οποίο πραγματεύεται το οικολογικό πρόβλημα του φυσικού περιβάλλοντος της γης, κάτι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον οι μικροί μας φίλοι."

Η συγγραφέας Νάντια Ηλιοπούλου στο παιδικό αυτό έργο της έρχεται να προβληματίσει τα παιδιά, μέσω μιας παρέας ζώων του δάσους.
Η περιπέτειά τους θα τροφοδοτήσει τα παιδιά με σκέψεις, για την ευθύνη τους στη φύση, τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος! Παράλληλα θα ξετυλίξει μέσα από τους μικρούς ήρωες του βιβλίου, τις συνέπειες μιας πυρκαγιάς, ένα οικολογικό πρόβλημα που ήδη έχει πάρει διαστάσεις. Μα η αλληλεγγύη, ως άλλος Φοίνικας θα αναγεννηθεί από το καμμένο δάσος! Όπως τα λουλούδια και η χλόη, έτσι και η ελπίδα και τα όνειρα θα ανθίσουν! 

Η συνεργασία, η αποδοχή του διαφορετικού και η συνεργασία θα χτίσουν σχέσεις που θα ενδυναμωθούν μέσα από την περιπέτεια και θα στηρίξουν την φιλιά!

Ένα διαδραστικό παραμύθι που περιμένει τους μικρούς αναγνώστες να δώσουν τη δική τους φανταστική συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό η συγγραφέας δίνει το ερέθισμα της φαντασίας και δυναμώνει την εκφραστική τους ικανότητα, δημιουργώντας μικρούς συγγραφείς!

Εικονογράφηση: Παιδικές ζωγραφιές
Εκδόσεις: Κέφαλος

Συγγραφέας: Νάντια Ηλιοπούλου
Η Νάντια Ηλιοπούλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.
Πτυχιούχος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μετεκπαίδευση στην χρήση των Η/Υ στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Δούκα.
Πτυχιούχος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παιγνιοθεραπείας και Δραματοθεραπείας «Το Άθυρμα» (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Rothampton), με τον τίτλο της Παιγνιοθεραπεύτριας.
Στον τομέα της Παιγνιοθεραπείας έχει παρακολουθήσει ημερίδες, πληθώρα σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων για το Πένθος, το Διαζύγιο, την Κακοποίηση, τον Φόβο, το Παραμύθι, το γενεόγραμμα κ.α.
Έχει συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας τον Νοέμβριο του 2012, ως ομιλήτρια, με θέμα:
«Η σχέση του Πρωταρχικού Δεσμού με το Παιδικό Ιχνογράφημα και έχει εκπονήσει εργασίες με θέματα τόσο από τον τομέα της Προσχολικής Αγωγής όσο και της Παιγνιοθεραπείας .»

Ακόμη, το 2014 – 2015 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή: «Ταξίδι στις στιγμές», κάτω από την σκέπη του εκδοτικού οίκου Ζάθεον Πύρ με παρουσιάσεις του έργου της στην Αθήνα ,στο νησί του Αργοσαρωνικού ( Αίγινα ), καθώς και παιδικού ποιητικού παραμυθιού με τίτλο: «Ο Ψιθυρούλης» με αντίστοιχες παρουσιάσεις.
Είναι μέλος της Ένωσης Παιγνιοθεραπευτών και Δραματοθεραπευτών Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί επίσης με τον εθελοντισμό, τον Προσκοπισμό και έχει διατελέσει μέλος στους Γιατρούς χωρίς σύνορα και στο National Geographic. Επίσης, είναι γνώστης της Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας καθώς κι έχει μεταφράσει εργασίες με έρευνες στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής και της Παιγνιοθεραπείας.
Τέλος έχει κάνει δεκάχρονες σπουδές στη μουσική ( πιάνο ) καθώς κι έχει πάρει μέρος σε πολλά σεμινάρια και προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής κι έχει βραβευτεί και από την Unicef ( 2006 έως 2018 ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...