Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

"Λουλουδούπολη" της Κασσιανής Τσιπρά- Σωτηρίου

"Υπάρχουν νεράιδες; Μα και βέβαια υπάρχουν, στην αγνή παιδική μας φαντασία! Ζουν στη Λουλουδούπολη, ένα πανέμορφο χωριουδάκι. Όπως κάθε άνοιξη, έτσι και φέτος θα συλλέξουν διάφορα άνθη για να κατασκευάσουν αρώματα και καλλυντικά και, λίγο καιρό αργότερα, θα μαζέψουν φρούτα για να φτιάξουν μαρμελάδες και κομπόστες. Το καλοκαίρι θα φέρει ανεμελιά, ως συνήθως, αλλά και μια μεγάλη πρόκληση γι’ αυτές. Οι νεράιδες, όμως, πάντα καταφέρνουν να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής γιατί, πρωτίστως, αντιμετωπίζουν με σεβασμό τόσο την ίδια τη φύση, όσο και κάθε ζωντανό ον.

Τα φανταστικά αυτά πλάσματα, μέσα από την καθημερινότητά τους, μας διδάσκουν αξίες όπως η εργατικότητα, η συνεργασία, η συγχώρεση και η υπομονή, καθώς και σωστές συνήθειες όπως η φυσική διατροφή και η ουσιαστική διασκέδαση."

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μέσα σε εκείνα τα δάση που προαναγγέλλουν τα ξέφωτά τους την Άνοιξη και οι λίμνες τους κρύβουν φανταστικές νεραϊδουπόλεις, η εικογράφιση της συγγραφέως Κασσιανής Τσιπρά θα μας ταξιδέψει νοερά. 
Η Λουλουδούπολη θα μας κάνει να εισχωρήσουμε στον αγνό, φανταστικό, νεραϊδένιο κόσμο των παιδικών μας χρόνων!
Τρυπώνουμε στην ονειρική πολιτεία των παραμυθιών, εκεί όπου οι νεράιδες τρυγούν τα λουλούδια, συλλέγουν άνθη και κατασκευάζουν μαρμελάδες, κομπόστες και καλλυντικά!

Το απλό και γλυκό ύφος απόδοσης των περιπετειών στην Λουλουδούπολη σε συνάρτηση με την υπέροχη εικονογράφηση, θα κινητοποιήσει την φαντασία των μικρών παιδιών, ταξιδεύοντας τα σε μαγικούς κόσμους. Ταυτόχρονα βέβαια θα τους περάσει σημαντικές αξίες και έννοιες όπως η νοικοκυροσύνη, η τάξη, η εργατικότητα και η συνεργασία. Θα τους υπογραμμίσει την αγάπη για τη σωστή διατροφή, την ουσία των στιγμών και πρωτίστως την μεγάλη αρετή της συγχώρεσης και της υπομονής!
Η συλλογική προσπάθεια και η απόδοση των κόπων θα δυναμώσει τις φιλίες και την ευχαρίστηση του μοιράσματος!

Μια πηγή αστείρευτης ζωής το δάσος, θα μυήσει τα παιδιά στους θησαυρούς που μπορούν να βρουν, να συλλέξουν και να αξιοποιήσουν. Θα τα προτρέψει στην παρατηρητικότητα, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση.

Ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα που σας κάνει να αναζητήσετε τις φυσικές μυρωδιές του δάσους και των καρπών του!! 

**Η συγγραφέας βοηθάει με δύο συνταγές στις δραστηριότητες που ακολουθούν!!

Στη σειρά αυτή θα βρείτε:


Εικονογράφηση: Κασσιανή Τσιπρά-Σωτηρίου
Εκδόσεις: Μιχάλης Σιδέρης

Συγγραφέας: Κασσιανή Τσιπρά -Σωτηρίου

Η Κασσιανή Τσιπρά-Σωτηρίου γεννήθηκε στη Μύρινα Καρδίτσης. Είναι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος της δημοσιογραφικής σχολής «Όμηρος». Αρχικά εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, ως δημοσιογράφος, και στη συνέχεια με γραπτό διαγωνισμό εισήχθη σε δημόσια υπηρεσία, όπου παρέμεινε μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Από πολύ νωρίς έδειξε ενδιαφέρον για τις εικαστικές δημιουργίες γενικότερα και για τη ζωγραφική ειδικότερα. Έχει φιλοτεχνήσει πλήθος έργων, κυρίως διακοσμητικών αντικειμένων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Η ανά χείρας έκδοση αποτελεί την δεύτερή της απόπειρα στην παιδική λογοτεχνία, συνέχεια της «Λουλουδούπολης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...