Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

" Ο Γλύκος και η Μοναχούδα" της Άρτεμις Πλανάκη



" Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, αλλά εντελώς αντίθετα!
Ο “Γλύκος” μας ψάχνει την αληθινή φιλία σε έναν συνήθη χώρο, την αγέλη. 
Ψάχνει όμως με τη λογική. 
Όλα ανατρέπονται όταν ανοίγει δίχως φόβο την καρδιά του…"

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια ιστορία με πολλαπλά νοήματα που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας και την εύρεση του αληθινού μας εαυτού. Η διαφορετικότητα ενός ατόμου στο σύνολο αυτών που συναναστρέφεται και περιβάλλεται , δημιουργεί μια καταπιεστική σχέση.
Η αποδοχή είναι πάντα ένας παράγοντας που μας επηρεάζει καθώς θέλουμε να είμαστε επιθυμητοί από τους οικείους. Τι γίνεται λοιπόν όταν λείπει αυτή; Τι γίνεται όταν βρίσκουμε την  αποδοχή και την αγάπη που ζητούσαμε σε μια αληθινή φιλία;

Η συγγραφέας Άρτεμις Πλανάκη μέσα από τον φανταστικό κόσμο των παραμυθιών, πλάθει την κλασική ιστορία του λύκου με τα εφτά κατσικάκια, στα μέτρα της σύγχρονης καθημερινότητας. Δυναμώνει τα μηνύματα με τη μαγική σκόνη της ενσυναίσθησης και της αισιοδοξίας!!
Μια αρκούδα κι ένας λύκος, διαφορετικοί μα τόσο όμοιοι θα βρουν τον τέλειο τρόπο να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν μια ειλικρινή φιλία και να διώξουν μακριά τη μοναξιά!!
Να αποδεχτούν τον άλλον για αυτό που ακριβώς είναι!!

Τέλος, η εικογράφιση της Λίλα Καλογερή, έρχεται κι αγκαλιάζει τόσο όμορφα την ιστορία, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα των ηρώων.

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από γονείς κι εκπαιδευτικούς. Δεν είναι μόνο τα μηνύματα που περνάει αλλά και την οπτική της δημιουργικής γραφής. 
Ένα κλασικό παραμύθι που του δίνεται μια ανατρεπτική συνέχεια, με αφορμή το τέλος του.


Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή
Εκδόσεις: Μιχάλη Σιδέρη

Συγγραφέας: Άρτεμις Πλανάκη

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Άρτεμις Πλανάκη γεννήθηκε στα Χανιά, όπου μεγάλωσε.
Σπούδασε Φιλολογία στο ΕΚΠΑ και με αυτό το αντικείμενο ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια, ως εκπαιδευτικός. “Ο Γλύκος και η Μοναχούδα” είναι το πρώτο της παραμύθι.
Από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Ελευθερίου Βενιζέλου, κυκλοφορεί "Το ημερολόγιο του Μανούσου. Ημέρα της Ένωσης 1/12/1913"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...