Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

" Τα παραμύθια της Ανούς" της Ηρώ Στεφάνου

" Η Ανούς, γιαγιά αρμένικης καταγωγής, συνήθιζε να κοιμίζει τη μικρή εγγονή της με παραμύθια που σκαρφιζόταν εκείνη τη στιγμή.
Το ένα βράδυ διάλεγε να της διηγηθεί την ιστορία του Κανέλλου, του γάτου του σπιτιού, τη γνωριμία του με δύο σκιουράκια και την περιπέτειά του στο δάσος.
Άλλο βράδυ την ιστορία της μικρής Μαριολής που βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο να σώσει τα τρία πετειναράκια από την προδιαγεγραμμένη μοίρα τους.
Πώς ένα νεαρό χταπόδι απέκτησε πολύχρωμα πόδια και έδωσε την αφορμή να ενώσει τους γειτόνους του να δώσουν ένα μάθημα σε αυτούς που δεν σέβονται το περιβάλλον τους.
Για τον Φλίμπι, το σκανδαλιάρικο ξωτικό, που μετά από λάθη, έμαθε τελικά να χρησιμοποιεί το χιούμορ, την εξυπνάδα και την ενέργειά του για το καλό όλης της κοινότητας.
Και κάθε βράδυ ακολουθούσαν και άλλες ιστορίες όπως της ασημόλευκης αλεπούς, της γερόντισσας και της κατσίκας, του θησαυρού του Αγά.
Η φαντασία της γιαγιάς Ανούς πάντα αστείρευτη, έφτιαχνε μαγικούς κόσμους με εικόνες πλούσιες και διαλόγους ζωντανούς. Και η εγγονή της ταξίδευε με τον νου στους υπέροχους τόπους παρέα με τους ήρωες των παραμυθιών λίγο πριν την πάρει ο ύπνος ευτυχισμένη με ένα χαμόγελο."

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια συλλογή με οκτώ αυτοτελείς ιστορίες που θα μας ταξιδέψουν στα γλυκά παραμύθια που ξέρουν να πλέκουν τα χείλη των γιαγιάδων! Εκείνα τα παραμύθια που σε συναρπάζουν με τα θαυμαστά γεγονότα που συμβαίνουν αλλά και που τόσο όμορφα κι απλοϊκά σου διδάσκουν βασικές αξίες, αλήθειες και σου δείχνουν το δρόμο για το καλό. 

Ιστορίες διαφορετικές μεταξύ τους αλλά τόσο ίδιες καθώς κουβαλούν μέσα τους τις ηθικές αξίες και το σεβασμό που πρέπει να έχουμε για τη φύση και τα πλάσματα γύρω μας. Οικολογικές καταστροφές που χωρίς διδακτισμό εμφυσούν στους μικρούς αναγνώστες, το αίσθημα ευθύνης για τον κόσμο που ζουν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως τα παραμύθια κρύβουν μέσα τους πολλές αλήθειες. Αναβλύζουν διδάγματα που γαληνεύουν το νου και την ψυχή. Διαμορφώνουν τον εσωτερικό μας κόσμο.
Μέσα από τα παραμύθια ταυτίζονται τα παιδιά κι αφήνονται στο μαγευτικό τους ταξίδι.
Έτσι, η συγγραφέας Ηρώ Στεφάνου με τις οκτώ αυτές ιστορίες της, χαϊδεύει τα αυτιά των παιδιών καλλιεργώντας ταυτόχρονα ανθρώπινες συνειδήσεις!

Εκδόσεις: i-Write

Συγγραφέας: Ηρώ Στεφάνου

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ηρώ Στεφάνου γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν από Έλληνες γονείς. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελλάδα.
Είναι πτυχιούχος της ΑΣΣΟΕ όπου σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ως φοιτήτρια εργάστηκε σε μεγάλη επιχείρηση στην Αθήνα, στη Δ/ση Εξαγωγών. Μετέπειτα εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος.
Απέκτησε τρία παιδιά. Σήμερα είναι συνταξιούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...