Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

" Η Αμελί πάει στη γιαγιά" της Αγαθής Ρόδη

 

 '' Η Αμελί επισκέπτεται την γιαγιά της στο χωριό στην Ελλάδα, εντυπωσιάζεται από την φύση και δημιουργεί ένα ξεχωριστό δέσιμο μαζί της! Η Αμελί παρατηρεί τα δέντρα, τα πουλιά, νιώθει τις ομορφιές της φύσης και τα χρώματα να την αγκαλιάζουν. Οι μυρωδιές του κήπου την προσκαλούν να τον σκαλίσει ενώ τα χρώματα τριγύρω της, τις χαρίζουν μοναδικές στιγμές χαράς. Φεύγοντας από το χωριό παίρνει μαζί της, τις μυρωδιές των λουλουδιών και κρατά, καλά φυλαγμένες στην καρδιά της τις ξεχωριστές στιγμές που έζησε με την Ελληνίδα γιαγιά της!" 

 

📌 "Η Αμελί Εντυπωσιάζεται" είναι δίγλωσσο.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

 Η συγγραφέας Αγαθή Ρόδη έρχεται με το βιβλίο της να αγγίξει εκείνες τις νοσταλγικές στιγμές που έχει περάσει κανείς, στην παιδική του ηλικία, στο χωριό. Ανέμελες στιγμές, γεμάτες οικειότητα κι αγάπη! Η εκτίμηση των προσωπικών στιγμών με τη γιαγιά. Το ξεχωριστό δέσιμο και η καθημερινή συντροφιά!

 Μέσα από την παρατήρηση και την επαφή με την φύση η μικρή μας ηρωίδα Αμελί, θα ανακαλύψει τους θησαυρούς που απλόχερα βρίσκουμε γύρω μας. Λουλούδια, δέντρα, πουλιά, ακόμα και μυρωδιές που ευφραίνουν την ψυχή μας! Όλα αφήνουν το αποτύπωμα τους στο μπαουλάκι των αναμνήσεων!! Γεμίζουν με χαρά τη ζωή μας! Τα απλά πράγματα με αγαπημένους μας ανθρώπους, είναι που μας πλημμυρίζουν με νότες ευτυχίας! Έτσι και για την Αμελί, η επίσκεψη στη γιαγιά της στο χωριό θα φορτώσει το δικό της μπαουλάκι με ξεχωριστές στιγμές!

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως μέσα από την ιστορία της Αμελί, η συγγραφέας υπογραμμίζει με απλό ύφος, την ανάγκη της αμεσότητας με την φύση και των προσωπικών στιγμών με συγγενικά πρόσωπα, όπως η γιαγιά. Σε μια εποχή που οι σύγχρονοι ρυθμοί της καθημερινότητας εγκλωβίζουν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες, αποξενώνοντας τα από κάθε οικεία σχέση!


🏆Βραβευμένο από το Readers' Favorite με 5 Stars στην Αγγλική Γλώσσα , δυο φορές !!


            📺 Για την παρουσίαση του βιβλίου της στην διεθνή τηλεόραση, δείτε ΕΔΩ      

              ✏ Για την δράση της στη γραφή , ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ 


👉 Κυκλοφορεί ως e-book ΕΔΩ     

    

 👉 Αναζητήστε το ΕΔΩ 

 

👉 Μπορείτε να το αναζητήσετε ΕΔΩ 

 

 


 Εικονογράφος: Joanna Scott

 

 

  Συγγραφέας: Αγαθή Ρόδη


 Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Η Αγαθή Ρόδη γεννήθηκε στην Πάτρα. Eργάζεται ως καθηγήτρια   Ξένων Γλωσσών είκοσι τρία χρόνια. Η αγάπη της για τα παιδιά, τη λογοτεχνία και την ποίηση, την οδήγησαν στη συγγραφή ιστοριών για παιδιά. Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 2019 στο συλλογικό έργο: 8 Πρόσωπα της Πόλης. Έχει εκδώσει το βιβλίο Η Αμελί Εντυπωσιάζεται (2020) σε δυο δίγλωσσες εκδοχές, στα Αγγλικά και στα Γαλλικά. Έχει μεταφράσει και επιμεληθεί διηγήματα και ποιήματα Χαϊκού (LuzDelMes-U.S.A.2019-2020), (Unfettered Hearts-U.S.A, 2021). 

           Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης  SCBWI (Society of Childrens Book Writers and Illustrators), στον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου(Greek Ibby) και στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου. Έχει επιμεληθεί την έκδοση και εικονογράφηση είκοσι βιβλίων ως εμπνεύστρια της δράσης Greek Children Read & Write.  Εκπροσωπεί την Ελλάδα στην «Πολιτισμική Ημέρα Βιβλίου» (MCBD-U.S.A) και στη δράση «Διαβάζω σε Εσένα» (International Read to me Day-Australia).  Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας της Ομογένειας.  

            Ως υπεύθυνη σχεδιασμού δράσεων και επικοινωνίας της Εθελοντικής Ομάδας «Κιμωλίστες ΑΜΚΕ», βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα του Βιώσιμου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN AWARD 2021).  

 

Blog: agatharodi.wordpress.com  

Web: www.kimolistes.com  

Facebook/Twitter/Linkedin: Agatha Rodi  

Instagram: @agatha_rodi   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...