Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

"Ρας ο Κομπιουτεράς" της Καλλιόπης Πισσιώτη


" Ο Ρας ο Κομπιουτεράς μπορεί να έχει μία μικρή ιδιαιτερότητα, αλλά αυτό δε θεωρείται εμπόδιο προκειμένου να γίνει ένας ολοκληρωμένος υπολογιστής μαζί με την αγαπημένη του την Κεντρική Μοναδούλα.
Πώς θα μπορούσε όμως να της το αποδείξει από τη στιγμή που η Κεντρική Μοναδούλα δε θέλει να δίνει πληροφορίες σε ένα κομπιούτερ με σπασμένη οθόνη; Μήπως να της έγραφε μερικά τραγούδια ή να της αγόραζε μερικά σοκολατάκια; Μα φυσικά και όχι γιατί εδώ μιλάμε για τον Ρας τον Κομπιουτερά, που όνειρό του είναι να φτιάξει τον πιο τέλειο υπολογιστή και να τον χαρίσει στην καλή του!
Βέβαια, τολμηρά πράγματα σαν και αυτό, χρειάζονται λίγη περιπέτεια και γι’ αυτό άλλωστε ο Ρας ο Κομπιουτεράς επιλέγει να γυρίσει όλες τις χώρες της τεχνολογίας προκειμένου να βρει τα καλύτερα μέρη υπολογιστή και να τα χαρίσει στην καλή του!
Εσύ πιστεύεις ότι ο Ρας τελικά τα κατάφερε;
Και αν ναι ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό του;
Μα φυσικά η ΑΓΑΠΗ!


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η συγγραφέας Καλλιόπη Πισσιώτη μας εκπλήσσει με ένα εκπαιδευτικό και συνάμα πρωτότυπο παραμύθι. 
Ένα παραμύθι με ήρωα τον Ρας, μια οθόνη υπολογιστή και φίλους του τα περιφερειακά μέρη που τον πλαισιώνουν. Χωρίς κεντρική μονάδα όμως, όλα τα παραπάνω θα ήταν περιττά.
Έτσι ξεκινά μια μικρή περιπέτεια αγάπης, με τον Ρας τον Κομπιουτερά να θέλει να κατακτήσει την καρδιά και την αγάπη της Κεντρικής Μοναδούλας.

Ο Ρας διαφέρει! Η ραγισμένη του οθόνη το κάνει διαφορετικό. Θα είναι ο λόγος για την πρώτη του απόρριψη. Εκείνος όμως θα μας δείξει πως είναι να έχεις αυτοπεποίθηση και να στοχεύεις μόνο σ'αυτό που αγαπάς. Να παλεύεις και να μην πτοήσε! 
Πως μπορείς παρά την ιδιαιτερότητα σου να ξεχωρίζεις για την αγάπη και την καλοσύνη που απορρέει από την καρδιά σου!

Ένα ευχάριστα διδακτικό παραμύθι για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, με πολλαπλά νοήματα που στοχεύουν στην εκμάθηση των παιδιών γύρω από τα βασικά μέρη του υπολογιστή, μα βαθύτερα στις ιδιαιτερότητες που παύουν να είναι πρόβλημα!!
Μια όμορφη πρόταση για τους εκπαιδευτικούς!


📍Το βιβλίο περιλαμβάνει δραστηριότητες για τα παιδιά!



Εκδόσεις: Fylatos
Εικονογράφος: Χρύσα Γκανούδη

Συγγραφέας: Καλλιόπη Πισσιώτη

Η Καλλιόπη Πισσιώτη γεννήθηκε την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού 31/8/1994 στο Μόναχο Γερμανίας και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη σε μία όμορφη γειτονιά που λέγεται Τσινάρι. Από τη νηπιακή της κιόλας ηλικία ήξερε ότι μεγαλώνοντας,
θα ήθελε να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που θα έχει σχέση με παιδιά. Μεγαλώνοντας κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό της και πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο. Στα φοιτητικά της χρόνια ξεκίνησε τη δημιουργία παιδικών παραμυθιών και η έμπνευση αρκετές φορές προερχόταν από τις ανάγκες των μαθημάτων που της έδιναν το κίνητρο να συνεχίσει τη συγγραφή. Το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή Προσχολικής Εκπαίδευσης και η πορεία της ως νηπιαγωγός ξεκίνησε αμέσως. Για τα επόμενα δύο χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Αρκετά γρήγορα αποφάσισε πως θα ήθελε να ανοίξει και άλλο τις φτερούγες της και να ζήσει στο εξωτερικό. Το 2020 κατάφερε να εργαστεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε παρεμφερές επάγγελμα. Στόχος της είναι να συνεχίσει τις σπουδές της στο εξωτερικό και να συνεχίσει την επαγγελματική της πορεία εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...