Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

"Η πεταλούδα και η σταγόνα" της Λίτσας Στυλιανού

" Η μικρή πεταλούδα δυσκολεύεται να συνηθίσει τις αλλαγές στο σώμα της και στον τρόπο ζωής της… μέχρι που συναντά ένα τριαντάφυλλο και τη βάζει σε σκέψεις.
Ο διάλογός τους θα την οδηγήσει σ’ ένα εσωτερικό ταξίδι, μέσα από το οποίο θα βρει απαντήσεις και θα κάνει μια καινούρια φίλη… που ακόμα κι αν δεν τη βλέπει πάντα, θα ξέρει πως είναι εκεί!"

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μέσα από τον αέναο κύκλο των εποχών και την προσμονή της ανάπαυλας του χειμώνα, την αναγέννηση της άνοιξης και την λιακάδα του καλοκαιριού, η συγγραφέας Λίτσα Στυλιανού, υπογραμμίζει την σπουδαιότητά τους στον κυκλο επιβίωσης.

Μιας επιβίωσης που τόσο ευφάνταστα κι εύστοχα η συγγραφέας μας μεταφέρει μέσα από την μεταμόρφωση μιας πεταλούδας.
Τις αλλαγές στο σώμα της ακολουθούν και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής της.
Αλλαγές που μικροί, μεγάλοι βιώνουμε και χρειάζεται να προσαρμοστούμε στην εκάστοτε περίσταση. Να αξιολογήσουμε την σπουδαιότητα του χρόνου και των δεδομένων. Να βρούμε τα πατήματά μας στη ζωή!

Ένα τριαντάφυλλο στην προκειμένη περίπτωση θα βάλει την μικρή μας πρωταγωνίστρια σε σκέψεις. 
Μα έτσι δεν συμβαίνει και στη ζωή μας; Κάποια άτομα που θα συναντήσουμε, μια απρόσμενη εξέλιξη, μια απροσδόκητη εικόνα ή τροπή έρχεται να μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης!
Η κα Λίτσα Στυλιανού θα προβληματίσει τους μικρούς μας αναγνώστες. Δημιουργικές σκέψεις για ένα εσωτερικό ταξίδι! Ένα βαθύ φιλοσοφικό ταξίδι, που γίνεται κατανοητό μέσα από την απλότητα του λόγου της συγγραφέως και του ύφους του κειμένου!

Πολλές φορές νιώθουμε πως είμαστε οι μόνοι που έχουμε φόβους και ανασφάλειες.
Όταν όμως προκύπτει μια φιλία, μια αμοιβαία εξωτερίκευση των ανασφαλειών και των συναισθημάτων, τότε αυτή σφραγίζεται εσαεί!

Οι εικόνες της Παναγιώτας Μιχαήλ,  πλαισιώνουν τόσο όμορφα το κείμενο, αποδίδοντας χαρούμενα κι αβίαστα τα μηνύματα του παραμυθιού!

Σίγουρα θα απολαύσετε το ταξίδι που
 " Η πεταλούδα και η σταγόνα "
θα σας πάνε!!


Εικονογράφηση: Παναγιώτα Μιχαήλ
Εκδόσεις: Ευγνώμων

📌 Το παραμύθι είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου

👉Μπορείτε να αναζητήσετε το παραμύθι ΕΔΩ

Συγγραφέας: Λίτσα Στυλιανού

H Λίτσα Στυλιανού γεννήθηκε το 1983 στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου με το πτυχίο Επιστημών της Αγωγής-Προδημοτική Εκπαίδευση και αφού εργάστηκε για δύο χρόνια σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο «The Οpen University» απ’ όπου αποφοίτησε με τον μεταπτυχιακό τίτλο Master of Education (Leadership and Management). Από τότε και μέχρι σήμερα εργάζεται σε δημόσια νηπιαγωγεία, όπου, μαζί με τις πιο αθώες ψυχές, βρίσκεται σε μια αέναη διαδικασία μάθησης και εξέλιξης.

Λατρεύει τα βιβλία, φιλοσοφεί τη ζωή και, από τότε που θυμάται τον εαυτό της, γράφει. Της αρέσει να μετατρέπει κάθε εμπειρία, ευχάριστη ή δυσάρεστη, σε εργαλείο προσωπικής εξέλιξης και η συγγραφή είναι το μέσο με το οποίο επιτυγχάνει αυτή την αλχημεία. Το παραμύθι «Η πεταλούδα και η σταγόνα» αποτελεί την πρώτη της εκδομένη συγγραφική δουλειά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...