Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

" Το πρώτο Πάσχα. Μαθαίνω για το Πάσχα διαβάζοντας, παίζοντας, κατασκευάζοντας" της Κατερίνας Δανδουλάκη- Χιόνη

" Το Πρώτο Πάσχα "  της Κατερίνας Δανδουλάκη- Χιόνη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άθως και είναι ένα βιβλίο 
της Σειράς: Κοντά στον Χριστό .

Ο Βενιαμίν, ένα δεκάχρονο αγόρι, ζει από κοντά " Το πρώτο Πάσχα"! Από τη θριαμβευτική είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, μέχρι τη Σταύρωση και την Ανάσταση Του, διάβασε κι εσύ τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιπέτεια όλων των εποχών και γίνε μάρτυρας της Ανάστασης!

Μέσα από την αφήγηση και τα μάτια ενός μικρού παιδιού που έζησε κατά την περίοδο του Ιησού Χριστού, γινόμαστε κοινωνοί των περιστατικών από τη ζωή Του.
Η ροή της διήγηση των συμβάντων παρασέρνει τα παιδιά τοποθετώντας τα  
μέσα στην ιστορία. 


" Η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή και ένιωθα τα μάγουλα μου να καίνε από τον ενθουσιασμό!
- Δικό του είναι το ζωντανό; ρώτησε Εκείνος τον Ιωάννη κοιτώντας με.
- Ναι δάσκαλε απάντησε το γελαστό παλικάρι.
- Πώς σε λένε, μικρέ μου; με ρώτησε χαμογελώντας.
'Βενιαμίν ' κατάφερα να ξεστομίσω, ενώ νόμιζα ότι θα σπάσει η καρδιά μου, τόσο δυνατά που την άκουγα."
Η εξιστόρηση των γεγονότων γίνεται τη ματιά του μικρού Βενιαμίν. Δείχνοντας έτσι, την αμεσότητα που είχε με τον Ιησού, κατανοώντας με αυτόν το τρόπο τα παιδιά πως ο Θεός είναι προσιτός. Πως πέρασε από τον κόσμο και τον  βίωσε όπως κι εμείς. Η συγγραφέας ξεδιπλώνει με τέχνη το λόγο του Ευαγγελίου κάνοντας τους μικρούς αναγνώστες κοινωνούς του Λόγου του Θεού.

Η κυρία Δανδουλάκη-Χιόνη δεν μένει μόνο στο λόγο και την εξιστόρηση. Με ευφάνταστο  τρόπο, χρησιμοποιεί τους πρωταγωνιστές και τους τόπους της ιστορίας σε κατασκευές. Χρωματίζοντας, κόβοντας και παίζοντας με αυτό το διαδραστικό τρόπο, τα παιδιά μέσα από τις κατασκευές αναπαριστούν ξανά και ξανά κάθε στιγμή της ιστορίας.
Μια υπέροχη και διασκεδαστική μέθοδος αποστήθισης της ιστορίας του Πάσχα!

Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
Εκδόσεις: Άθως

info@stamoulis.gr
http://www.stamoulis.gr/
https://www.stamoulis-blog.com/
http://www.athospublications.gr/


Συγγραφέας: Κατερίνα Δανδουλάκη- Χιόνη

Κατερίνα Δανδουλάκη- Χιόνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον π. Σπυρίδωνα Χιόνη και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και ασκεί τη δικηγορία. Το 2013 δημιούργησε το ιστολόγιο Μάμα για σπίτι ( www.mamagiaspiti.gr), στο οποίο καταγράφει και μοιράζεται σκέψου, συναισθήματα, προβληματισμούς μιας μαμάς, αλλά και ιδέες, βιβλία, θεάματα, συνταγές και κατασκευές, όλα μέσα από την καθημερινή ζωή της οικογένειας. Από τις εκδόσεις Αθως- Παιδικά κυκλοφορούν τα βιβλία της Χριστούγεννα στη Βιθλεέμ, Το πρώτο Πάσχα και Ιστορίες από την Καπερναούμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...