Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

" Το όνειρο του Ευτύχη " της Νατάσσας Σκούρου

" Ο Ευτύχης είναι ένα έξυπνο και δραστήριο σκιουράκι, που επιθυμεί να δημιουργήσει κάτι σπουδαίο. Μέσα από ένα βραδινό όνειρο, συνειδητοποιεί πως ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να πετύχει το σκοπό του, κρύβεται μέσα στο ίδιο του το σπιτάκι. Με την υπομονή, την επιμονή και χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο του, καταφέρνει να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει αυτό που επιθυμεί.
Μέσα από την περιπέτεια του Ευτύχη, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα ονειρευτούν αλλά και θα αντιληφθούν αξίες που θα τους είναι χρήσιμες καθώς θα μεγαλώνουν."

Ένας γλυκός σκίουρος έρχεται να τονώσει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και να τα κάνει να ονειρευτούν μαζί του ό,τι το καλύτερο για τον εαυτό τους! Θα τους δώσει να καταλάβουν πως έχουν την ικανότητα, τη φαντασία και την ευστροφία, να πλάσουν τον δικό τους κόσμο και να χαθούν μέσα του!
Η εικονογράφος με την πιο γλυκιά πινελιά της, στα μάτια του σκίουρου Ευτύχη, αποτυπώνει την αληθινή προσδοκία και λαχτάρα που αντικρύζει κανείς στα μάτια των μικρών παιδιών!

Ο Ευτύχης θα τονίσει στους μικρούς μας φίλους, την αξία της προσωπικής προσπάθειας και δημιουργίας στόχων! Θα τους υπογραμμίσει έννοιες όπως η υπομονή και η επιμονή, που θα είναι το κλειδί για την επίτευξη πραγματοποίησης των ονείρων τους! Τα παιδιά θα καταλάβουν πως μικρές ή μεγάλες εμπειρίες γίνονται το εφαλτήριο που θα τα φέρει πιο κοντά στο σκοπό και το στόχο τους! Είναι αυτές που μπορούν να καθορίσουν τις μεγάλες αλλαγές που μπορούν να γίνουν στη ζωή τους! 
Πράγματα καθημερινά που η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα μπορεί να τους δώσει άλλη πνοή! Άλλωστε η συγγραφέας εφευρίσκει για θησαυρό, τα άδολα δώρα της φύσης, και τα μεταμορφώνει στο πλεούμενο σκάφος για το όνειρο του Ευτύχη!!




Εικονογράφηση: Ιωάννα Γκύζη
Εκδόσεις: Gogo Tsakoyani Ltd

Συγγραφέας: Νατάσσα Σκούρου
Η Νατάσσα Σκούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, Δημιουργίας, Έκφρασης και Δραστηριοτήτων το 2001 και από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα σε Παιδικό Σταθμό. Το 2021 ξεκίνησε τις σπουδές επιμόρφωσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα life coaching. Είναι αρθρογράφος και τα κείμενά της, με θέμα την αυτοβελτίωση, την προσωπική δημιουργία κι αναζήτηση έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο. Τον Ιανουάριο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι "Το όνειρο του Ευτύχη " εκδόσεις Gogo Tsakoyani Ltd και μέσα στο 2021 είναι υπό έκδοση δύο ακόμη Τίτλοι βιβλίων της με τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Η εικοσαετή εμπειρία της στο χώρο με τα παιδιά, της έμαθε να μην χάνει το πάθος της για αυτά που αγαπά, να καταφέρνει να δημιουργεί σε κάθε στιγμή και να συνεχίζει να παραμένει και η ίδια παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...