Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

" Γιατί δεν γελούν πια οι Καρυάτιδες; " της Αναστασίας Χριστοπούλου


" Πριν από πολλά χρόνια ζούσαν στην αρχαία Ελλάδα έξι αδερφές. Γεννημένες σε ένα χωριό κοντά στη Σπάρτη, τις Καρυές, ήταν γνωστές σε όλους ως Καρυάτιδες. Ήταν όμορφες, με μεγάλα λαμπερά μάτια και μακριές περιποιημένες πλεξούδες. Αγαπούσε η μια την άλλη και τα γέλια από τα παιχνίδια τους σκόρπιζαν χαρά σε όλη τη χώρα..."

Τί γίνεται όταν ένα κορίτσι του δημοτικού, κατά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, μαθαίνει για την βίαιη κλοπή μιας Καρυάτιδας από το Ερεχθείο;
Να σας πω;
Συλλογίζεται για την θρασύτητα, την αδικία και την κλοπή και δεκαπέντε χρόνια αργότερα,ο συλλογισμός αυτός γίνεται η σπίθα για μια εξαιρετική συγγραφική έναρξη!

Η Αναστασία Χριστοπούλου δεν γράφει ένα παιδικό βιβλίο αλλά ούτε ένα κλασικό παραμύθι με κακούς λύκους και μάγισσες. 
"Γιατί δεν γελούν πια οι Καρυάτιδες;" είναι ένα συνονθύλευμα ελληνικής μυθολογίας και ιστορικών γεγονότων, που μέσα από την μοναδικά εμπνευσμένη εικονογράφιση, έρχεται ν' αγγίξει τα συναισθήματα μικρών και μεγάλων!!
Η συγγραφέας ξεδιπλώνει μέσα από το παραμύθι της μια πικρή αλήθεια, μεταλαμπαδεύοντας την με γλυκό τρόπο, απλό και στοχευμένο λόγο, στις επόμενες γενιές! 
Ένα ανάγνωσμα κατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση. Ικανό να διδάξει, να συγκινήσει και να πλάσει ευσυνείδητους νέους με πολιτιστικές ανησυχίες!

Περισσότερα ΕΔΩ

Εικονογράφηση: Μαρία Σινάνογλου
Εκδόσεις: Πάπυρος

Συγγραφέας: Αναστασία Χριστοπούλου
Η Αναστασία Χριστοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Φιλοσοφία, Παιδαγωγικά και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Έχει λάβει πιστοποιητικό κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπηρία ή με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει επιμορφωθεί σε διάφορα θέματα εκπαίδευσης, διευρύνοντας τα παιδαγωγικά της ενδιαφέροντα και την αγάπη της για τη διδασκαλία. Έχει επικεντρωθεί στον όμορφο κόσμο της δημιουργικής γραφής, συμμετέχοντας, μεταξύ άλλων, στο εργαστήριο δημιουργικής γραφής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Παρέχει διδακτικό έργο στο πρόγραμμα του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Επαγγελματική Ανάπτυξη των Εκπαιδευτικών και Αξιολόγηση», ενώ παράλληλα διδάσκει και απασχολεί δημιουργικά παιδιά και εφήβους στο πλαίσιο εθελοντικών δράσεων. Το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Γιατί δε γελούν πια οι Καρυάτιδες;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πάπυρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...