Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

" Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!" της Εύης Δουργούτη

" Είναι φυσιολογικό άραγε να θυμώνουμε; Πώς νιώθει αυτός που θυμώνει και πώς αυτός που εισπράττει τον θυμό μας; Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μη στεναχωρούμε τους ανθρώπους που μας αγαπούν; Τα δίδυμα αδερφάκια, ο Θυμούλης και ο Ξεθυμούλης, μας βοηθούν να απαντήσουμε σ’ αυτές τις ερωτήσεις και μας μαθαίνουν τρόπους ώστε να ελέγχουμε τον θυμό μας. Γιατί, μαθαίνοντας να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας σήμερα, απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή αύριο. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους «Θυμούληδες»! "

Εικονογράφηση: Αγγελική Δρακάκη
Εκδόσεις: Πνοή
Σελ. 28

Συγγραφέας:Εύη Δουργούτη

Η Εύη Δουργούτη γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1992 στο Σουφλί όπου ζει με τον σύζυγο και τις δυο κόρες τους. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από πολύ μικρή αγαπούσε τη λογοτεχνία και πειραματίστηκε με διάφορες μορφές γραπτού λόγου. Διηγήματά της συμμετέχουν σε συλλογικές εκδόσεις, ενώ τα μυθιστορήματά της, «Ο χορός της φωτιάς» και «Μια στιγμή ακόμα» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πνοή. Το «Μη θυμώνεις, βρε Θυμούλη!» μας μιλάει για την διαχείριση του θυμού. Είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο και κυκλοφορεί επίσης από τις εκδόσεις Πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...