Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

"Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς" της Ισαβέλας Τηλεμάχου

​"Ο Γιαννάκης είναι ένας μαθητής δημοτικού, που με τους φίλους του φτιάχνουν τη δική τους ομάδα και ετοιμάζουν διάφορες σκανταλιές, σχέδια και περιπέτειες. Τι γίνεται, όμως, όταν κάποιος από τους συμμαθητές τους στρέφεται εναντίον τους; Το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας συναρπάσει, σε ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα, φαντασία και πολλές ανατροπές."

Περιπέτειες, δράσεις σε μια παρέα δημοτικού θα μας κάνουν να αναπολήσουμε μια την παιδική μας εποχή , γεμάτη παιχνίδι κι ανεμελιά! 
Ένα φρούριο στο πάρκο θα φέρει περισσότερα παιδιά στην παρέα αλλά και θα αναδείξει την έννοια της φιλίας. Φίλοι που τσακώνονται, διαφωνούν μα στο λεπτό τα βρίσκουν. Ξέρουν να προχωρούν και να μην παρεξηγούν κουβέντες, σκέψεις και βλέμματα.
Στο σχολείο όμως ένας συμμαθητής θα τους εναντιωθεί. Το δέσιμο της παρέας, η αλληλοϋποστήριξη και η ορθή αντιμετώπισή του, θα φέρει την ικανοποίηση της νίκης της παιδικής παρέας!
Μια απολαυστική, ευκολοδιάβαστη ιστορία με κατανοητό ύφος και λόγο που υπογραμμίζει στα παιδιά τα οφέλη μιας φιλίας και το κέρδος της ισχύος αυτής.

Η συγγραφέας υπογραμμίζει μέσα από τα διάφορα περιστατικά του σχολείου, την ύπαρξη του σχολικού εκφοβισμού και την ανάγκη πάταξης αυτού. 
Προάγει την φιλία, τον αλληλοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση ως λίκνο προόδου για ένα σχολείο και για τους μαθητές του.
Το ανατρεπτικό του τέλος θα δώσει τη χροιά του λυτρωμού και της αγαλλίασης!



Εκδόσεις: Μιχάλη
Αριθμός σελίδων: 128
Προτεινόμενες ηλικίες: 6-9 ετών

Συγγραφέας: Ισαβέλα Τηλεμάχου
Η Ισαβέλα Τηλεμάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο.  
Σπούδασε στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως καθηγήτρια
Ελληνικής Φιλολογίας . 

Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων,  παραμυθιών, λογοτεχνικών βιβλίων αφού η αγάπη της προς την ελληνική γλώσσα ήταν έκδηλη. Η φαντασία και η δεξιοτεχνική χρήση της γλώσσας την έκαναν να αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς. 
Το πρώτο της βιβλίο «Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη τον Μάρτιο του 2019 τιμήθηκε από τον Ε.Π.Ο.Κ. ως ένα από τα «Βιβλία της χρονιάς 2019». 
Το παραμύθι «Το σκιουράκι που έμαθε να ζητά συγνώμη» αποτελεί μια συνεργασία με τις εκδόσεις «Αναζητήσεις» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο το 2020 και τα «Λεξομπερδέματα του καλοκαιριού» είναι το τρίτο της βιβλίο που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2021 και απευθύνεται σε παιδιά 7ετών κι άνω. Τελευταία συνεργασία, Ιανουάριος 2022 " Το βιολί που ήθελε να τραγουδάει" από τις εκδόσεις Κομνηνός, μια ιστορία για τους στόχους και τα όνειρα μας που αξίζει να κυνηγάμε μέχρι αυτά να γίνουν πραγματικότητα!
Όλα τα βιβλία της είναι εγκεκριμένα στις σχολικές βιβλιοθήκες της Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...