Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

" Κίνε και Κόνι. Η πρώτη τους περιπέτεια". της Ευγενίας Κωστή

" Ο Κίνε και ο Κόνι ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι στο μαγικό δάσος! Σκοπός τους ένας! Να μαζέψουν μοβ λαχταριστά βατόμουρα! Στη διαδρομή θα γνωρίσουν συναρπαστικούς φίλους! Το μυστηριώδες Πεταλολούλουδο, το άλογο που πετάει και η σοφή κουκουβάγια Αγριππίνα θα τους διδάξουν τη δύναμη της φιλίας… Παρόλα αυτά οι κίνδυνοι δε θα λείψουν…Και κάπως έτσι όλα ξεκίνησαν ένα χρυσαφένιο ηλιόλουστο πρωινό στο χωριό της Ασημένιας Κανέλας…"

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια γλυκιά, διδακτική ιστορία φιλίας, μας ξεδιπλώνει η συγγραφέας Ευγενία Κωστή. Ένα παραμύθι που ζωντανεύει μέσα από την ξεχωριστή εικονογράφηση του Στάθη Πετροπούλου, και αγγίζει τις τρυφερές καρδιές των παιδιών.

Με ήρωες τα ζωάκια του δάσους, και συγκεκριμένα ένα λαγουδάκι κι ένα σκιουράκι, η συγγραφέας θα κάνει τους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν μαζί τους και να περπατήσουν στο μαγικό δάσος!
Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, θα έχουν ένα και μόνο σκοπό, να μαζέψουν μοβ λαχταριστά μούρα. Κι έτσι κάπως ξεκινούν οι περιπέτειες, οι περιέργειες και οι αναπάντεχες συναντήσεις που θα τους πάνε ένα βήμα πιο κοντά στην συνειδητοποίηση... στην ωρίμανση!

Μέσα από την περιπλάνηση τους στο μαγικό δάσος, θα επιστρέψουν πιο σοφοί, πιο γεμάτοι. Όχι μόνο από τα μοβ λαχταριστά μούρα, που σκοπίμως κι έξυπνα η συγγραφέας χρησιμοποιεί, αλλά από εμπειρίες.
Εμπειρίες που θα εδραιώσουν τη φιλία τους και μηνύματα που θα συνδράμουν στην ενσυναίσθηση των μικρών αναγνωστών.

Η δύναμη της φιλίας, η γενναιοδωρία, ο σεβασμός, η προσφορά θα υπογραμμίσουν το πόσο πολύτιμο πράγμα είναι η φιλία!
 Η χαρά και η ευτυχία που έρχεται από την προσφορά των απλών πραγμάτων που σφραγίζονται από τον προσωπικό κόπο, θα αναδείξουν τη μοναδικότητα!

Θα πρέπει να επισημάνουμε, επίσης, πως μέσα από την ενσωματωμένη αφήγηση της ιστορίας του Πεταλολούλουδου, αναδύονται μηνύματα ευαισθητοποίησης και σεβασμού! Μηνύματα για το πόσο ξεχωριστός και μοναδικός είναι ο καθένας μας. Πως όλοι μας έχουμε κάτι να προσφέρουμε αν και διαφορετικοί. Καταλήγοντας, πως η δύναμη της φιλίας νικά οποιεσδήποτε εγωιστικές και ειρωνικές συμπεριφορές!

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ:ΣΤΑΘΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ: MARADEL BOOKS 
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ: 36

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΩΣΤΗ

Η συγγραφέας Ευγενία Κωστή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και εργάζεται ως οικονομική αναλύτρια.

Έχοντας καλλιτεχνικές ανησυχίες από μικρή, ασχολήθηκε με τη μουσική ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο πιάνο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια την κέρδισε η συγγραφή παιδικών ιστοριών, που της δίνει ιδιαίτερη χαρά και τη γυρνάει στα παιδικά της χρόνια.

Στον μαγικό κόσμο των περιπετειών των δύο φίλων, Κίνε και Κόνι, η συγγραφέας αποσκοπεί να αγγίξει τις καρδιές των παιδιών και να τους προσφέρει στιγμές χαράς, γέλιου και φαντασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...