Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

"Λουλού, το ταξιδιάρικο σκυλάκι. Η ιστορία μου". της Ζέτας Γκέκα

" Η Λουλού είναι ένα αδέσποτο σκυλάκι που ζει με τη μαμά της και τα αδερφάκια της σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Το μεγάλο της όνειρο είναι να ταξιδέψει. Αν τη ρωτήσεις «πού» θα σου απαντήσει «παντού»! Περνάει τη μέρα της χαζεύοντας εικόνες από τον κόσμο στο αγαπημένο της βιβλίο και ονειροπολεί.

Δυστυχώς, όμως, το εγκαταλελειμμένο σπίτι κατεδαφίζεται, τα αδερφάκια της αιχμαλωτίζονται και η Λουλού μένει μόνη. Μην ξέροντας πού να πάει, αρχίζει να περιπλανιέται έχοντας στο μυαλό της τα τελευταία λόγια που της είπε η μαμά της, ότι είναι ξεχωριστό σκυλάκι και πως σίγουρα θα τα καταφέρει…"

Η Λουλού θα εξιστορήσει την περιπέτειά της στα παιδιά ξεκινώντας με ένα δυνατό μήνυμα, να δημιουργούνε στόχους,να κυνηγάνε τα όνειρα τους και να μην εγκαταλείπουν το όνειρο, αλλά να δυναμώνουν με εμπειρίες και περιπέτειες που θα τους δίνουν τόλμη κι αυτοπεποίθηση!!
Ναι, ένα αδέσποτο μπορεί να μεταφέρει πολλαπλά μηνύματα στις παιδικές ψυχές, με πρώτο και σπουδαιότερο την ενσυναίσθηση!

Η συγγραφέας Ζέτα Γκέκα μας αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο τα βιώματα της αδέσποτης Λουλού, μετατρέποντας τους μικρούς μας φίλους σε συνοδοιπόρους της. Θα δουν μέσα από τα μάτια της γλυκιάς σκυλίτσας τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα. Θα αντιληφθούν πόσο δύσκολη είναι η εύρεση φαγητού, στέγης, η αντιμετώπιση καιρικών συνθηκών και η αποφυγή ατυχημάτων και κινδύνων στους δρόμους.

Το σίγουρο είναι πως η  άσχημη ανθρώπινη συμπεριφορά και η ανθρώπινη κακοποίηση στα ζώα είναι κατακριτέα.
Υπεύθυνες πράξεις όπως η υιοθεσία και η φροντίδα ενός αδέσποτου, καλυτερεύουν την ζωή του αλλά και τη δική μας! 
Ας μην ξεχνάμε όμως πως η Λουλού και το κάθε ζωάκι δεν είναι ένα παιχνίδι που το βαρέθηκες κι απλά το παρατάς. Έχει καθημερινές ανάγκες και συναισθήματα!!

👉Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ

👉Μέχρι τέλος Ιουνίου 15% των εσόδων από αυτό το βιβλίο προσφέρεται στον φιλοζωικό όμιλο Καλαμάτας +βιώνω.
Εικονογράφηση: Μαριλίνα Σκαρπέζα

Συγγραφέας: Ζέτα Γκέκα

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977, σπούδασα Στατιστική & Ασφαλιστική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Χρηματοοικονομικά στο Alba Graduate Business School και εργάζομαι ως Financial Controller. Πάντα με συγκινούσαν τα παιδικά βιβλία. Με ενθουσιάζουν τα χρώματα, η αίσθηση ότι μπαίνεις σε ένα κόσμο όπου όλα είναι δυνατά και, συνήθως, έχουν ευτυχισμένη κατάληξη. To 2017, με αφορμή τη λατρεία που νιώθω για το σκυλάκι μου, τη Λουλού, και το πάθος μου για τα ταξίδια, άρχισα να γράφω μια σειρά από παραμύθια, θέλοντας μια μέρα να τα κάνω παιδικά βιβλία. Πολλές φορές αναρωτιόμουν πώς να έζησε η Λουλού ως αδέσποτο κουταβάκι και μάλλον μόνο με ένα παραμύθι μπορώ να πω την ιστορία της. Ωστόσο, στη συνέχεια θέλησα να γράψω κι άλλες ιστορίες με περιπέτειες της Λουλού σε διάφορες χώρες του κόσμου, στις οποίες έχω ταξιδέψει η ίδια. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαριλίνα, που, με την υπέροχη εικονογράφησή της, με βοήθησε να πραγματοποιήσω το όνειρό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου » του Παναγιώτη Τούμπου

" Οι Καρυάτιδες συνομιλούν μεταξύ τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Αναπολούν την ξενιτεμένη τους αδερφή στο Λονδίνο κι ανυπομονούν ν...